2
1

Förra veckan publicerade vi en bild på vad som enligt flera ryktesspridare sades vara en prototyp av handkontrollen till Nintendo kommande konsol NX. Nu har fler bilder på prototypen dykt upp, denna gång på Reddit.

Det är Reddit-användaren Perkele37 som lagt upp bilderna, tillsammans med en beskrivning av kontrollens funktioner. Enligt Perkele37 så är det bara de övre delarna av styrspakarna som rör sig, medan den nedre delen är statisk (lite som 3DS styrspak, tydligen). Vidare har den scrollhjul istället för axelknappar, något som Nintendo tidigare tagit patent på (bl a i det patentet som den här prototypen verkar efterlikna). Slutligen har skärmen "haptic feedback" i stil med Apples "Force Push" för att simulera känslan av knappar, istället för att ha fysiska knappar.

Det är på sin plats att påpeka att bilden inte bekräftar att prototypen faktiskt är äkta, även om mer och mer pekar på det. GameInformers chefredaktör Andy McNamara passade också på att twittra i samband med bildens publicering att det han hört om konsolen stämde överens med vad bilden visade, även om han var noga med att påpeka att detta faktiskt inte bekräftade bildens legitimitet. Ni ser tweetet ovan.

E3 kan verkligen inte komma snart nog.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Lucas Jones

Lucas Jones

Skribent

Lucas är en nationalekonom in-the-making från Skåne som envist hävdar att Nintendo 3DS är den bästa konsolen som finns. Han är i dagsläget den enda spelskribenten i hela Sverige som inte har en nextgenkonsol, och är därmed lika förlegad som en VHS-spelare.

Fler artiklar av Lucas Jones