Recension: Fallout 4: Automatron

Robotar, robotar och ännu mer robotar. 

Roligt robotbyggande för dyr prislapp. Kul extramaterial men inte alls ett nödvändigt köp.

Har du, till skillnad från mig, redan utforskat allt i Bethesdas välfyllda apokalyps så lär du jubla över vårens utbud. Första expansionen till Fallout 4 heter Automatron och lägger allt krut på robotar och möjligheten att bygga dem. Dock lever den inte riktigt upp till sitt pris.

För visst, det finns ett par uppdrag i Automatron och de är lika skoj som slentrianuppdragen i resten av spelet. Under dina äventyr stöter du på en karavan under attack och hittar snart en ny följeslagare - som drar in dig i kampen mot taskmörten The Mechanist. Det bjuds upp till två nya, och rätt identitetslösa, områden fulla av robotar som måste slaktas, med nya vapen, kläder och prylar att samla på dig.

2015/articles//a/1/8/2/0/0/5/2/eurogamer-ivmwnd.jpg
Detta är min nya robotkompis. Han heter Lennart.

Men uppdragen är snabbt över - det tog mig strax över tre timmar att skjuta mig igenom dem - och kvar av expansionen är en ny arbetsbänk. Här kan du nämligen sätta ihop helt nya robotföljeslagare av olika slag, och det är också Automatrons stora nöje.

Det är nämligen ruskigt många olika varianter du kan bygga, med rätt prylar i ryggsäcken såklart, och jag finner mig själv sitta och pilla på om min robotkompis ska ha en batong som arm eller en mer strategisk kulspruta alltför länge. Det är ett uppfriskande system som påminner väl om de andra arbetsbänkarna i spelet men ändå lyckas göra något nytt. Och framförallt är det ett smidigt sätt att bygga så gott som oändligt antal följeslagare. Min lilla by fullständigt kryllar numera av brutala mördarrobotar.

2015/articles//a/1/8/2/0/0/5/2/eurogamer-vtzvwr.jpg
Lennart gillar att döda. Jag gillar Lennart.

Bristen på innehåll hade varit helt okej med en något mindre prislapp. För 90 kronor känns ett par halvdana uppdrag och möjligheten att bygga robotar lite i överkanten. Visst, den som törstar efter mer saker att göra kommer absolut att digga innehållet - det är trots allt jäkligt kul att bygga robotar - men i relation till vad man kan få för samma pris på annat håll känns det något fattigt.

Read the Eurogamer.net reviews policy

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Darkest Dungeon

Det finns inget mod utan galenskap.

RekommenderatRecension: World of Warcraft: Legion

World of Wacraft är tillbaka och starkare än någonsin.

RekommenderatRecension: Fallout 4

Robin har besökt det söndertrasade Boston för att undersöka om Bethesdas senaste äventyr är lika bra som det verkar.

RekommenderatRecension: The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

The Legend of Zelda: Twilight Princess är tillbaka och Robert ser efter hur titeln håller sig i HD.

RekommenderatRecension: Pillars of Eternity

André Stray har satt tänderna i ett av årets mest eftertraktade cRPG:s.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading