Mot slutet av februari släpptes Master of Orion via early access och några dagar därefter berättade NGD Studios om innebörden av att göra om den klassiska strategispelserien.

För de som har påbörjat sina erövringar av universum så har inte alla funktioner och spelbara raser funnits tillgängliga, utan gör istället sitt antågande imorgon tillsammans med ett nytt sätt att segra. I en ny utvecklardagbok tar utvecklarna upp de olika sätten att segra i spelet, från teknologiskt till diplomatiskt:

The Klackon är en ras med en blandning av myror och kackerlackor som utvecklas lavinartat. De kan med detta väldigt snabbt konstruera stora flottor för att göra livet surt för sina fiender.

The Mecklar är teknologiskt starka och också producera enorma flottor av skepp.

The Terran är mänsklighetens svarta får och är krigiska av sig. De kan konstruera skepp till en reducerad kostnad och är grymma på ingenjörskonst. Dessutom har de vissa befogenheter att röra till saker och ting i det galaktiska rådet.

Skulle ingen av de befintliga raserna falla dig i smaken så kan du även skapa din egen ras för att spela på dina egna villkor. I det här läget kan du exempelvis se en intellektuell ras ta rollen som krigsgalningar om du så önskar.

För övrigt har förbättringar skett hos Tactical Battles, ihop med förbättringar hos spelets AI och svårighetsgrader.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Fler artiklar av Jonas Pettersson