Fem idiotiska simulatorspel vi vill se

Redan klar med Bus Simulator 16? Spana då in denna lista!

Av någon anledningar pressas simulatorspelen ut som aldrig tidigare. Och trots att dessa titlar uppenbarligen fortsätter att gå med vinst återkommer vi ofta med frågan: "är de verkligen bra de där?" Det närmaste ett facit vi hittills sett var i form av Bus Simulator 16, ett spel vi så sent som i förra veckan recenserade (läs den oförglömligt uppgivna utskällningen här). En del av skepsisen kan ofta gå att hitta i att de aktiviteter som simuleras sällan är särskilt spektakulära ens i verkligheten. Som en kontring till detta har jag här rafsat ihop några egna idéer som säkerligen skulle kunna mäta sig även med de allra vassaste av simulatorer.

Ticket Inspector Simulator

1

Har du någonsin funderat över hur livet kan vara för några av samhällets absolut mest utsatta? Jag talar naturligtvis om våra allas så älskade biljettkontrollanter. Spelets största utmaning är att, medan du får ihopknycklade papper och spottloskor farande emot dig, och med darriga händer, skriva bot till arga tjuvåkare. Mellan passen är det möjligt att umgås med dina kollegor för att höja moralen. Om du blir den som lyckas bäst med att misshandelsskryta belönas du med bonus-xp som kan användas till att låsa upp pennor i flertalet olika färger.

Stage Technican Simulator

2

Något av ett syskonspel till Biljettkontrollant Simulator. Som en nyrekryterad rookie får du i uppgift att jobba som scentekniker åt några av världens sämsta band, till exempel Red Hot Chili Peppers, Maroon 5 och inte minst husvagnsfavoriten Nickelback. Jobbet som scentekniker åt dessa skräpband skall visa sig vara allt annat än lätt så räkna med en och annan tomat i ansiktet när du med livet som insats springer för att rätta till micken, när du sköter scenljuset eller gud förlåt, rattar ljudet.

Cinema Projectionist Simulator

3

Du börjar som biografmaskinist i den gudsförgätna hålan, tillika chefredaktör Andréas hemort, Vittsjö. I denna geografmässiga atom får du lära dig via livets hårda skola - du måste byta rulle efter halva speltiden på stekheta nyheter som Spiderman 3, Bröllopsfotografen och The Rock, ja du vet, filmer som just anlänt till denna lilla pisshåla. Bortsett från detta blir det ungefär likadant som längre fram i spelet, det vill säga: du sitter mest och kollar på olika filmer och kan inte få några poäng eller annat typiskt speligt. Däremot kan du få minuspoäng om någon i publiken skriker "skärpan!". Låter det kul? Nej tänkte väl det, men vad förväntade du dig av ett Simulator-spel?

Meta Simulator

4

Denna är den kanske den allra flummigaste på listan. Om du ännu inte lyckas lista ut det så handlar denna titel alltså om att spela någon som spelar ett simulator-spel. I form av det alltid så uppskattade spelmomentet quick time event bestämmer du simulatornördens kommandon framför datorn. För varje spel din spelare lyckas spela igenom låses nya spel upp. Och om om dessa inte skulle räcka så kommer även DLC att släppas och här kommer Season Pack förmodligen bli den mest populära modellen då den garanterar dig den åtråvärda expansionen Meta Simulator Simulator. Japp du hörde rätt, detta tillägg kommer alltså göra det möjligt att spela som någon som spelar som en nörd som spelar ett simulatorspel.

Street Cleaning Simulator

5

Som namnet antyder åker du runt...Äh va fan, detta spel existerar ju faktiskt redan i verkligheten.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Alex Pettersson

Alex Pettersson

Skribent

Alex är en allätare och lapar i sig det mesta inom spel. Dark Souls, Metroid och Uncharted får helt enkelt slåss med FIFA om uppmärksamheten i sladdljungeln under tv:n. Och eftersom han är så förbaskat gammal har han också minst 25 års erfarenhet av spelande.

Relaterat material

FeatureEurogamer räknar ner till Retrospelsmässan: Retroflörtandets utveckling

Alex önsketänker och hinner dessutom med att samtidigt bekänna färg.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

RekommenderatRecension: ABZÛ

En snitslad tur genom ett bedårande vackert hav.

EssentielltRecension: Metal Gear Solid 5: Phantom Pain

En studie i smärta. Big Boss är tillbaka och avslutar Metal Gear-sagan på bästa tänkbara sätt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading