Spelsajten Gameinformer har intervjuat teamet bakom Gears of War 4 och i den avslöjar de att spelet är startskottet på en helt ny trilogi. I intervjun berättar Chuck Osieja, creative director, att de funderade på "how do we setup a foundation for not just a trilogy, but for a much larger universe".

Tydligen ska de ha bland annat pratat om att introducera fler planeter och på så vis expandera universumet. Rod Fergusson, tidigare executive producer och director på originaltrilogin (han jobbar även på The Coalition som utvecklar Gears of War 4) gillade dock inte idén. Han förklarar att de "wanted to stay on Sera because we wanted to have the opportunity revisit old places and use specific weapons, to have these touchstones to the past."

"We decided, 'Let's put enough time in and have a new generation of heroes'."

Huvudpersonen blev därför Marcus Fenix son JD och han är inte en del av spelets COG-armé i spelets början. Istället spelar du i en mindre och oberoende trupp. Så beskriver Fergusson Fenix team:

"[They're outsiders], a sort of splinter faction for people who didn't want to live under the oppression of the new COG".

Gears of War 4 utspelas under en natt (alltså samma premiss som första spelet) och JD Fenix med vänner är på jakt efter mamman till en av gruppens medlemmar. Dock är inte storyn viktigast, utan de vill ha riktigt bra gameplay:

"I'm not sitting here saying we're trying to be the be all and end all of storytelling. For us it's about creating compelling characters, world, and doing cool shit that we can go back to again and again."

Gears of War 4 släpps under hösten till Xbox One och troligtvis även PC.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.