NX-rapporten: Vecka 5 NX-rapporten: Vecka 6 NX-rapporten: Vecka 7 NX-rapporten: Vecka 8 NX-rapporten: Vecka 9 NX-rapporten: Vecka 10 NX-rapporten: Vecka 11

NX är kodnamnet på Nintendos nästa spelkonsol, och ju närmare E3 vi kommer desto mer rykten om konsolen verkar dyka upp. Det kan vara lite svårt att hålla reda på alla dessa, så därför har vi på Eurogamer en artikelserie där vi varje vecka summerar samtliga rykten som omgärdar NX och förklarar vad de betyder och hur sannolika de är. Häng med!

Reddit-användare släpper bilder på påstådd NX-handkontroll, visar sig vara fejk

Förförra veckan rapporterade ökänt otrovärdiga sajten DualPixels om en bild som, enligt uppgift, visade en prototyp av en handkontroll till Nintendo NX som saknade fysiska knappar på framsidan och som hade haptisk feedback i styrspakarna. Denna har sedermera visat sig vara fejk, men innan det blev känt så inspirerades ett svenskt busfrön vid namn Frank Sandqvist att göra en liknande prototyp i hopp om att lyckas lura internet. Och jäklar vad han lyckades.

Efter att ha 3D-printat ut en modell baserad på den första fejka prototypen lade Sandqvist ut bilden på Reddit, och reaktionerna lät inte vänta på sig. Hejvilt haglade spekulationerna från höger till vänster; vissa menade att bilden var tagen på svenska Massive Entertainments kontor i Malmö på grund av det svenska tangentbordet på bilden och träden som reflekterades i prototypens skärm (alltså herregud), medan andra förtvivlat försökte rättfärdiga den till synes fruktansvärda passformen och avsaknaden av fysiska knappar på framsidan (vilket ledde till vissa fantastiska konceptfilmer). Vad alla verkade rörande överens, dock, var att prototypen var äkta, och att Nintendo därmed låg illa ute.

Prototypen visade sig som sagt vara fejk, men även om de flesta verkade dra en lättnadens suck över detta så är det viktigt att komma ihåg att den riktiga handkontrollen faktiskt kan innehålla samma element som den fejkade prototypen. De har patent på det, trots allt. Det betyder inte nödvändigtvis att de kommer använda sig av de funktionerna, men det betyder inte heller att de inte kommer göra det. Vi får helt enkelt vänta och se, som vanligt.

Spelskribenten IndieGamerChick berättar om NX:s hårdvara, säger den är enkel att utveckla spel till

Personen bakom spelsajten indiegamerchick.com, en sajt som recenserar och täcker indiespel, har enligt uppgift fått reda på nya detaljer om Nintendo NX hårdvara. Enligt Cathy, som är det enda namnet personen uppger på sin hemsida, så har vänner till henne som är spelutvecklare fått lägga vantarna på ett devkit av konsolen och sedan delat med sig av detaljer om dess specifikationer till henne.

Cathy, eller IndieGamerChick om ni så vill, berättar att Nintendo NX är mer kraftfull än både Playstation 4 och Xbox One, och väldigt enkel att utveckla spel till. Det här är väldigt breda påståenden som egentligen kan betyda vad som helst, men givet att de stämmer hade det synnerligen underlättat för Nintendo att återuppta relationer med tredjepartsutvecklare som klagat på Nintendos brist på hästkrafter i sina konsoler tidigare.

IndieGamerChick nämner även att konsolen skulle ha mer än en typ input för handkontroller, men hade inte hört mer än så. Detta skulle kunna innebära en Wii U-liknande situation där NX stödjer flera olika typer av handkontroller, inklusive handkontroller från äldre konsoler, eller så kan det innebära att den har stöd för en handkontroll och/eller en portabel konsol som kontrollinput. Eller varför inte mobiltelefoner? Vem vet.

Det är väldigt starka påståenden, naturligtvis, och vad jag kan se har inte indiegamerchick läckt information av den här typen (eller kalibern) tidigare. Hon säger själv att hon inte har några insiderkällor eller vänner på Nintendo längre (hon var väldigt god vän med f.d indieansvarige Dan Adelman, men han är inte kvar på företaget), så någon insiderinformation är det inte tal om. Det hon säger stämmer överens med information från bl a Wall Street Journal om att NX skulle innhålla (industry leading chips", men det behöver inte nödvändigtvis betyda någonting.

Känns som att vi börjar få slut på salt att ta, nu...

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Lucas Jones

Lucas Jones

Skribent

Lucas är en nationalekonom in-the-making från Skåne som envist hävdar att Nintendo 3DS är den bästa konsolen som finns. Han är i dagsläget den enda spelskribenten i hela Sverige som inte har en nextgenkonsol, och är därmed lika förlegad som en VHS-spelare.

Fler artiklar av Lucas Jones

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material