Efter att något så unikt som en expansion till ett nästan 20 år gammalt spel släppts så ser en del av communityt rött. Anledningen är att Baldur's Gate: Siege of Dragonspear har en transgenderkaraktär med i spelet. Glädje har förbytts mot hat där en hatkampanj just nu är igång och spelare röstar just nu ned spelets betyg på GOG, Metacritic och Steam.

Uppenbarligen är det här ett så pass känsligt ämne att folk tycker spelet är dåligt på grund av det. En youtube-video har bland annat släppts där man dödar karaktären Mizhena efter att hon avslöjat sin bakgrund, just för att hon har den här bakgrunden. Spelare menar dock att det inte har någonting alls att göra med transgenderhat, även om de spyr hat i kommentarsfälten och tycker att spelföretagen borde sluta med att trycka ned politiska budskap i deras hals.

Personligen tror jag det här handlar om människor som ofta säger att de förespråkar "ethics in games" eller helt enkelt är en klick människor som tillhör den bakåtsträvande del som spelcommunityt försöker att springa ifrån. Ett exempel på den här teorins sanningshalt är att spelet bara sjunkit i betyg på de sajter som har öppen omröstning på spelet. På steam, där man måste äga spelet för att rösta, ligger det mestadels kvar positiva omdömen. Spelare som spelar spelet har alltså rent allmänt gillat det.

Ett stort tack borta på Crave för tipset.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.