Om allt som sagts om Nintendo NX (förutom kontrollen då...) stämmer kan konsolen vara en av de sämst bevarade hemligheterna i spelvärlden, någonsin.

Mycket av det som sagts är dock rena spekulationer men här kommer faktiskt ett rykte som känns någorlunda trovärdigt. Det fokuserar på hårdvaran i sig och ett par funktioner som NX kan ha. Som vanligt ska detta tas med en skopa salt. Men det vet ni redan.

Ryktet kommer från Reddit-användaren untypedhero och forumets moderatorer har redan verifierat personen som någon med kopplingar till utvecklare. Detta betyder dock inte att ryktena är sanna, det är till och med högst oklart hur mycket många utvecklare vet om konsolen, men då moderatorerna använda 11 olika källor får vi anta att en viss sanningshalt ändå finns.

Så, vad har untypedhero att säga? Enligt användaren kommer NX att ha:

  • x86 architecture.
  • Backup data to Nintendo server (most likely My Nintendo).
  • Support for additional screen.
  • Can handle ports of current-gen games.
  • Will be able to interact with smartdevice apps.
  • Using NX software will unlock My Nintendo reward points.

Mycket av det som skrivs är inte särskilt förvånande egentligen. Då rykten tidigare sagt att konsolen blir likvärdig en Xbox One lär maskinen drivas av en x86-arkitektur. Det vore även logiskt för Nintendo då de enklare kan få spel från tredjepart.

När E3 väl kör igång lär vi få veta mer.

Tack, Screenrant.com

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.