E-sport får OS-liknande tävling

Kommer hållas samtidigt som OS i Rio de Janeiro

1
Ed Vaizey

Nyligen godkände det brittiska parlamentet en internationell kommitté vid namn eGames efter att kulturministern Ed Vaizey öppnat upp för frågan. Syftet är att skapa en motsvarighet till de Olympiska spelen där länder låter sina representanter tävla mot varandra för att vinna guld, silver eller brons. Ingen prissumma kommer alltså att delas ut till de vinnande lagen som i andra stora tävlingar just nu. Huruvida tävlingen kommer locka spelare ändå är oklart och International eGames Comittee (IEGC) har ännu inga planer på hur de ska agera i frågan.

Första tävlingen kommer att hållas i Rio de Janeiro i sommar samtidigt som de Olympiska spelen och kommer att fortsätta hålla sig till det när det handlar om framtida värdstäder. Till en början kommer endast fyra länder att slåss om titeln i form av Brasilien, Storbritannien, Kanada och USA för att sedan hoppas på att fler länder ansluter sig till tävlingen.

Olika regler kring tävlingarna kommer att tas fram av IEGC och International Olympic Comittee (IOC), men IEGC kommer dock ha en självständig roll. Tävlingsregler och doping kommer att bestämmas nu i april tillsammans med utgivare. Likaså vilka spel som kommer att involveras i tävlingen.

Vad tycker ni? Är det här ett sätt att få in esport i finrummet?

Tack Dailydot för tipset.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading