Kinesiska Dota 2-laget Vici Gaming (VG) har tagit det tämligen riskabla beslutet att addera en spelare till sitt lag efter deadline för transfers. Valve har infört dessa deadlines inför majorturneringar för att kontrollera spelarförflyttningar, vilket har skapat en hel del kaos bland världens Dota-lag. För en tid sedan kunde vi till exempel berätta hur Team Secret gjort stora förändringar i deras line-up.

Deadline för spelarbyten var den 27 mars men trots detta har VG alltså valt att göra ett byte. Det är Liu 'Sylar' Jiajun, före detta carry i LGD Gaming, som tillkommer. Sylar är rutinerad i proffssammanhang och har dessutom förut spelat i VG från oktober 2013 till augusti 2014. Eftersom han anslutit så pass sent till laget tvingas VG nu att kvala sig fram till både Manila Major samt The International 2016. Det är så det fungerar - bryte du deadline-regeln kan du inte få direktinbjudan av Valve.

Den som får lämna för att göra plats åt Sylar är Jiang 'Jdh' Donghao som innan sin sejour i VG spelat för Wings Gaming. Spelarbytet ska också innebära att vissa roller inom laget ändras. Då Sylar kommer att spela carry lär Fan 'rOtk' Bai ta rollen som support och Xu 'BurNing' Zhile blir nu offlaner.

Tack, JoinDota!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.