Förtitt: Hitman: Episod 2 - Sapienza

Med mord i sinne har vi besökt den italienska medelhavsidyllen Sapienza.

När jag tidigt i mars fick åka ned till Köpenhamn för att testa nya Hitman var det inte bara första episoden, som Jonas rekommenderade i sin recension, utan även episod två. Denna utspelar sig i den italienska småstaden Sapienza som vid första anblick endast framstår som en sömnig och solig semesterort.

Men som vanligt när Agent 47 är inblandad så är saker och ting inte som de verkar. Under ytan och utom synhåll för såväl turister som lokalbefolkning utvecklas ett dödligt virus av vetenskapsmannen Silvio Caruso. För att stoppa detta från att hamna i fel händer har allas vår skallige lönnmördare skickats in för att göra det han gör bäst, nämligen att oskadliggöra farliga individer.

torn

Io Interactive har prickat helt rätt med designen på den här kartan då det är vackert så det förslår. Gränderna är trånga, vattnet inbjudande, myllret myllrande och turisterna självupptagna. Sapienza är sinnebilden av en semesterort vid Medelhavet. Ibland önskar jag att vår gravallvarlige agent skulle kunna få unna sig ett dopp i havet eller en bit god mat vid någon av restaurangerna. Om det är någon som skulle må bra av att få slappna av en aning så är det Agent 47.

Istället får han ge sig i kast med att leta reda på sina måltavlor. Jag säger detta i plural för förutom Silvio Caruso ska vi även eliminera Francesca de Santis som också har kopplingar till viruset. Hur vi når fram till dessa är förstås helt upp till oss, och det råder ingen brist på alternativ. I Sapienza finns till exempel en hel drös med byggnader där fönster ger utomordentliga möjligheter för kryppskytteposteringar, om man nu skulle besitta ett sådant gevär. Det gjorde inte jag då jag spelade, men jag såg potentialen för det och av trailers att döma så ska det nog vara möjligt att antingen leta reda på ett eller att smuggla in ett vid uppdragets start.

utsikt

Då det för min del rådde svår brist på den sortens eldkraft fick jag försöka komma på något annat sätt att genomföra mitt uppdrag. Väldigt tidigt uppenbarade sig en möjlig väg fram då jag träffade på en kvinna som stod utanför en restaurang och högljutt argumenterade med en man på en balkong ovanför. Det visade sig att mannen, som endast var iförd handduk, idag skulle påbörja ett jobb som kock inne i den palatsliknande byggnaden där Silvio Caruso håller till. Kanske kunde jag bli denna kock istället.

Av olika anledningar lyckades jag inte med taktiken, trots att jag lyckats sno åt mig kockförklädnaden, utan jag fick leta vidare. Däremot kände jag under denna sekvens att det stereotypa möjligtvis gått aningen för långt. Hur många gånger har inte italienaren avbildats som lat, högljudd och ständigt halvnaken? Tillräckligt många för att få mig tro att en hel del italienska Hitman-entusiaster vid detta tillfälle säkerligen drar sig en suck av trötthet.

gata

Hursomhelst skrotades alltså mina kockdrömmar och jag fick försöka hitta något annat sätt att ta mig in i palatset. En möjlighet att lönnmörda måltavla nummer två, Francesca de Santis, dök då upp. Efter en serie händelser som jag helst inte går in på i detalj (spoilers och så vidare) kunde jag komma henne nära och garrottera henne. Det udda här var att jag gjorde det mitt på ljusa dagen, bland folk och alldeles invid hennes livvakter. Det var bara så att ingen råkade titta mot mig precis vid detta tillfälle och jag kunde lämna kroppen vid platsen för mordet och lugnt promenera vidare.

Situationer som dessa ovan känns som Hitman i ett nötskal. Spelet är snyggt, innehållsrikt och underhållande, men ibland händer saker som känns lite korkade och löjliga. Jag vet inte om min eliminering av Francesca de Santis lyckades på grund av en bugg eller en miss i kartdesignen, men det kändes lite väl enkelt. Det var också ett tag sedan jag spelade uppdraget så kanske har de tajtat till vissa delar nu till releasen.

labb

Oavsett vad så var det ändå underhållande att få spela Hitman: Episod 2 och om du gillade första uppdraget i Paris lär du inte bli besviken med vad du får här. Av det jag sett av spelet hittills så är det här den vackraste banan och det var kul bara att få röra sig i den.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.

Relaterat material

Tävling: Vinn stort Xbox One-paket

Eurogamer.se firar 1 år med stor Xbox One-tävling.

Recension: Zombi

ZombiUplay - en zombie på riktigt.

Därför visade Nintendo inte Zelda på E3

Kanske den konstigaste anledningen någonsin.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading