Dooms öppna beta har pågått sedan den 15 april och vi trodde att den skulle upphöra idag, men förlängdes till imorgon klockan 05.59 svensk tid.

Frågan är om så många vill spela den öppna betan så mycket längre då betan har fått helvetiska recensioner via Steam från spelarna. Av 12 058 recensioner i skrivande stund är 37% positiva men uppenbarligen resten negativa, med motiveringar som att spelet mer liknar Halo eller Quake än Doom. Jo, nog liknade vi flerspelarläget med Unreal Tournament och Quake 3 i Petters stream av den stängda betan tidigare.

Bland de negativa recensionerna skriver spelarna bland annat att Doom känns stelt eller som "Masterchief med en vattenpistol i en kundvagn".

"DOOM feels like "Bruce Lee with a shotgun on a skateboard" says Id. DOOM feels like "Master Chief with a squirtgun on a shopping cart" says me", skriver Steam-profilen Sc0mBuNNeRRR. "aka generic, unimpressive, uninspired."

"Well at least I didn't preorder. Graphics are awesome looking, but gameplay is stale after just a few games. I think I'm going to buy and play the original Doom instead as I've never played it," skriver JediJoel.

På den positiva sidan kom Stemor 61 med ett ett antal saker som denne tycker borde fixas och här är ett par exempel:

  • "Mouse acceleration: A lack of option to disable it is not acceptable in a PC FPS. This should be first on the list of things to fix."
  • "Matchmaking: If server browser isn't an option in the final game, then that's a negative."
  • "Loadouts/progression: I'm mixed on this because XP walls weapons and equipment, which is a negative. On the other hand, I really like the idea of picking and having the weapons and equipment that suit my playstyle every time."

Gör din röst hörd i kommentarerna om du har lirat Doom-betan.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Fler artiklar av Jonas Pettersson