Tidigare i februari gick nya Master of Orion in i early access-stadiet och har sedan dess fått fler raser och sätt att vinna strategispelet på. I nästa steg kommer nu två ytterligare raser att äntra scenen - Darloks och Silicoids.

Darloks beskrivs som mästerspioner och ses därmed inte direkt som de mest pålitliga i galaxen. Med deras kunskaper kan du göra roliga saker som att stjäla teknologi, sabotera de andra rasernas industri och forskning, samt införskaffa mängder med användbar information. Med det sagt så har alla raser tillgång till spionage och kan därmed hämnas.

Silicoids däremot är stora stenvarelser, men ska verkligen inte underskattas. Dessa besitter imponerande ingenjörskunskaper och är tränade i att ta över kolonier med stor kraft. Silicoids befolkning växer sakta, men deras hemvärld är rik på sällsynta mineraler som definitivt kan ge dig en rejäl boost om de används rätt.

Förutom de två nya raserna kommer även ett nytt sätt att vinna på, vilket är "Economic". Detta innebär att du kan ta över den galaktiska marknaden för att vinna spelet och här kan dina spioner komma till användning för att sabotera dina fienders ekonomi.

Vidare har nya spelalternativ lagts till, tillsammans med ett nytt teknologi-träd och buggfixar som svar på spelarnas feedback.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Fler artiklar av Jonas Pettersson