För att fira att Kingdom Hearts fyller 15 år har Square Enix beslutat att fylla konserthallar världen över med ljuvlig orkestrerad musik från spelen. Dock får vi väntat tills 2017, och tyvärr kommer orkestern inte till Sverige.

I ett pressmeddelande säger Yoko Shimomura, mannen bakom musiken, så här:

"When I began composing for the Kingdom Hearts series, I couldn't even dream this day would come. But it has, thanks to our beloved fans. This concert and the music of Kingdom Hearts could not have existed without their undying support. I can't thank them enough. The concert will encompass my feelings toward the series and those dear to me around the world."

Turnéschemat är som följer:

  • Tokyo - Tokyo International Forum - March 10, 2017
  • Paris - Salle Pleyel - March 18-19
  • London - Central Hall Westminster - March 24-25
  • Singapore - Esplanade Concert Hall - May 6-7
  • Shanghai - Mercedes Benz Arena - May 28
  • Los Angeles - Dolby Theatre - June 10, 14
  • New York - United Palace Theatre - June 24

Tack, popcrush!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.