Nintendos president meddelar att man kommer sälja NX med vinst

Helt enligt Nintendos filosofi.

Nintendos president Tatsumi Kimishima har lovat investerare att NX inte kommer att säljas med förlust:

"Selling at a loss would not support the business, so we are keeping that in mind in developing NX."

Uttalandet ligger i linje med Nintendos filosofi som sträcker sig ända till NES glansdagar. Man skall helt enkelt inte gå back på hårdvara. Det kan anses vara både fint och rimligt, men kan tyvärr innebära att Nintendo fegar ut med kraften i NX.

Vi rekommenderar såklart inga företag att sälja produkter med förlust, men i desperata tider behövs desperata åtgärder. Nintendo ge oss inte en undermålig maskin igen, då går ni under. Domedagsprofetia javisst, men så ser verkligheten ut. Även om företaget har en enorm skattkista och kan i princip släppa hur många floppar som helst måste det till nått spektakulärt med NX för att folket inte skall vända dem ryggen helt och hållet.

I samma möte meddelar Kimishima att Wii U slutar tillverkas först 2018. Det måste väl betyda att den säljer bra? Eller är det bara för att lugna investerarna man säger så?

Vad tror ni om Kimishimas uttalanden?

1

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading