Mannen bakom det extremt retrodoftande och hyperhyllade äventyret Hyper Light Drifter - Teddy Diefenbach - har nu blivit anställd av Square Enix. Närmare bestämt ska den gode Ted bli ny creative director på Square Enix Montreal - studion mest kända för Hitman Go. Ted är förtegen om vad hans första projekt kommer bli men hymlar inte med att han har en enorm kärlek för Square Enix tidiga japanska rollspel och hävdar att Montreal-studions ambition att göra mer AAA-spel var det som fick han intresserad:

"I've been indie long enough to be wary of Big Company pitfalls, but conversation after conversation convinced me that this team have created a studio that protects the creative process, with the first priority being original, valuable, beautiful work,"

Hyper Light Drifter, som nu finns på Steam, kommer leva vidare via regissören Alex Preston som just nu arbetar på konsol-versionerna som i dagsläget inte har några konkreta släppdatum.

Tack, Polygon.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.