Just nu jobbar Epic Games på multiplayerliren Paragon och Fortnite, båda med fokus online. Därför har många (ja, inklusive undertecknad) undrar över var singleplayer-satsningen tagit vägen. Gears of War var ju så bra. Dock verkar studion skippa allt vad som är enspelartitlar. I alla fall om vi ska tro företagets boss Tim Sweeney som nyligen intervjuats av amerikanska spelsajten Polygon.

I intervjun berättar han att de behöver tänka om då singleplayer helt enkelt inte är särskilt lönsamt längre:

"The economics of those games forces developers to work with major publishers to succeed, and that seems to be irreversible.

We realized that the business really needed to change its approach quite significantly. We were seeing some of the best games in the industry being built and operated as live games over time rather than big retail releases.

We recognized that the ideal role for Epic in the industry is to drive that, and so we began the transition of being a fairly narrow console developer focused on Xbox to being a multi-platform game developer and self publisher, and indie on a larger scale."

Spiken i kistan för tighta singleplayer för ett tag framöver, med andra ord.

Vad tycker du?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Spel i den här artikeln

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.