Virtual Boy släpptes 1995 och var VR-maskinen som skulle ta oss till framtiden lovade Nintendo. Istället floppade den så hårt att den inte ens lanserades i Sverige. Folk klagade på yrsel och sprängande huvudvärk av att stirra in i den rudimentära rödsvarta 3D-grafiken, och trots att Nintendo marknadsförde den som en bärbar maskin var det nog inte många som fick plats med den i sina bakfickor.

1
Nu kommer äntligen en vettig anledning till att skaffa Google Cardboard!

Nu, 20 år senare, kan vi dock spela alla bortglömda Virtual Boy-spel på våra högst bärbara Andorid-telefoner. Med hjälp av Googles kartong-glasögon kan man dessutom uppleva dem i äkta 3D. Enda skillnaden från 1995 är att man nu får se spelen i svartvitt - puritaner kanske hävdar att det är att häda men personligen känns det mycket vettigare och mindre ansträngande att titta på.

Se själva:

Tack NintendoLife!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.