Över tre miljarder maskar har dött sedan 1995 - nu är nästa Worms på väg

Krigsmaskarna får fordon!

Worms är ett spel som följt mig ända sedan jag spelade första utgåvan på min kompis Playstation under mitten av 90-talet. Upplägget med maskar som sköt på varandra hejvilt var hysteriskt roligt tyckte jag då, och att svinga sig till bättre lägen med ninjarepet blev snabbt ett klassiskt inslag.

Sedan dess har jag spelat många, många av de senare utgåvorna, trots att de egentligen inte ändrat på särskilt mycket alls med åren. Upplägget är det samma som för 21 år sedan men faktum är att Worms är ett ypperligt partyspel. Bara det att vi som spelare kan skicka handkontrollen mellan varandra, samtala och ta det lugnt medan vi spelar gör att det passar utmärkt i alla möjliga situationer.

I år kommer nästa del i serien att komma, och det verkar finnas en del nya tillskott. För första gången någonsin kommer maskarna att kunna köra fordon, såsom pansarvagnar och helikoptrar. Spelet kommer att ha ett singleplayer-läge och multiplayer både i soffan och online.

Worms: W.M.D utkommer till PC, Xbox One och Playstation 4 någon gång detta år. Läs mer här.

Är du sugen på mer maskkrig eller hör du till dem som fått nog av det hela?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.

Relaterat material

Gröna troll intar Total War: Warhammer

Dessa kommer inte alls vara en nagel i ditt öga på slagfältet...

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading