Nytt Famicom-spel släpps snart

30 år senare släpps fortfarande spel till maskinen.

Den japanska programmeraren RIKI, känd för att släppt en famicom-kasset fylld med 8-bits musik, har nu lyckats övertala förläggaren Columbus Cirlce om att släppa hans indiehit Kira Kira Star Night fysiskt till Nintendos legendariska första konsol.

Kira Kira Star Night är ett färgglatt plattformsspel som går ut på att samla stjärnor (vad annars?) och hoppa på plattformar enligt gammal god modell. Spelet var i omlopp digitalt redan 2013 och vann en del priser på bland annat BitSummit under 2014.

Den fysiska utgåvan är tänkt att släppas till japanska Famicom under juli månad och kommer att säljas för ¥5,378. Om det även kommer till våra grå lådor i Europa är inte bekräftat ännu, men räkna inte med det.

Ta en kik på fyrverkeriet nedan:

Tack, NintendoLife.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading