Under natten lade Bandai Namco ut en video på youtube som avslöjade att deras mycket populära mobil-spel Pac-Man 256 även kommer släppas på Xbox One, PS4 och PC.

Spelet bygger på den ökända "glitch 256" som dök upp i det första Pac-Man från 1980. I originalet kunde man inte spela längre än till bana 256 för då buggade spelet ur med konstiga bokstäver i underkant på skärmen, något som händer redan i första banan på Pac-Man 256. Du kommer att bli jagad av "buggkod" genom labyrinterna men i gengäld kan du plocka upp power-ups med den lilla gula pizza-biten för att slå tillbaka.

Spelet släpps den 21 juni och erbjuder - till skillnad från förra årets mobil-versioner - lokalt multiplayer!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.