Pac-Man 256 kommer till konsol och PC

Till sommaren får vi muncha vidare på större format.

Under natten lade Bandai Namco ut en video på youtube som avslöjade att deras mycket populära mobil-spel Pac-Man 256 även kommer släppas på Xbox One, PS4 och PC.

Spelet bygger på den ökända "glitch 256" som dök upp i det första Pac-Man från 1980. I originalet kunde man inte spela längre än till bana 256 för då buggade spelet ur med konstiga bokstäver i underkant på skärmen, något som händer redan i första banan på Pac-Man 256. Du kommer att bli jagad av "buggkod" genom labyrinterna men i gengäld kan du plocka upp power-ups med den lilla gula pizza-biten för att slå tillbaka.

Spelet släpps den 21 juni och erbjuder - till skillnad från förra årets mobil-versioner - lokalt multiplayer!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading