Overwatch är officiellt släppt (vi petar på vår recension) och i en intervju med vår systersajt VG247 berättar Blizzards Michael Chu om spelets inspirationskällor. Tydligen var Quake III och Street Fighter två av de främsta. Skoj!

"Some of the game designers talk about the idea of going back to the 90s-style shooter, so obviously that era is very inspirational to the team; games like Quake, Unreal Tournament and the early days of really great shooters. Also, yes, when you look at games like Street Fighter, we get inspiration from things like that. Like you mentioned, those were some of the early games that featured some of the diverse and interesting casts of heroes."

"We take inspiration from all over the place, I mean other Blizzard games. One of the biggest games that you might not expect being an inspiration for the Overwatch team is actually Hearthstone. We are big fans of games, and we take inspiration from where we can find it."

Intervjun i sin helhet finner du här. Har du hunnit spela Overwatch?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.