Activision: Candy Crush-skaparna gör ett Diablo-liknande spel till mobiler

Vad händer om man mixar två beroendeframkallande spel i ett?

Som vi alla vet ägs Candy Crush-utvecklarna King Digital numera utav allsmäktiga Activision. Enligt sidan Seeking Alpha har Activision önskat att King inte enbart skall göra pusselspel och mer eller mindre krävt att de utvecklar ett action-RPG som liknar Diablo. Eftersom utgivarna även har Blizzard - folket bakom Diablo - i sitt stall behöver King inte vandra över ån för lite inspiration och hjälp. Hero, som det nya spelet heter och som nu "mjuklanserats" på Google play är ett free-to-play med tanken att spelare skall möta andra spelare och bränna cash på in-game guld för att köpa utrustningar.

1

Vi får väl se om rollspelarna orkar sitta på sina mobiler och grinda, men visst finns det en potentiell marknad där som kan göra King och Activision ännu större. Använder de all sin talang och sina varumärken på rätt sätt kanske vi får se än större spel än de pusselspel som nu inte längre rosar marknaden.

Vad tror ni? Är ni sugna på Diablo-liknande spel till era mobiler?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

FeatureAndréas krönika #8: Vad vill du se på Eurogamer Sverige?

För att Eurogamer Sverige ska bli bättre behövs din åsikt.

FeatureHär är det bästa från årets GDC

Lucas plockar ut godbitarna från mässan.

FeatureDärför ska du vara taggad på Quantum Break

Vi berättar anledningarna till varför du ska hålla koll på Remedys kommande tredjepersonsskjutare.

Fallout 4: fusk och konsolkommandon

Alla kända konsolkommandon för PC-versionen av spelet.

Recension: Resident Evil: Revelations 2

Alex har som vanligt köttat ner zombie-horder. Börjar han ledsna?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading