Kortspel baserat på Fable-universumet söker kosing i ny kickstarterkampanj

Tidigare Lionheadanställda håller serien vid liv

Det var inte länge sedan som vi trodde vi hade sett det sista av Lionhead Studios och deras älskling till spelserie: Fable. Efter att Microsoft lade ned spelstudion så valde man att inte sälja företaget, utan öppnade välvilligt soptunnan och kastade det. Licensen för Fable har de behållit.

1

Nu har det visat sig att utvecklingen av ett kortspel baserat på universumet i Fable vid namn Fable Fortune har varit under utveckling i hela 18 månader och fortsätter nu sin utveckling med hjälp av några tidigare anställda på företaget som nu jobbar under nytt företagsnamn i form av Flaming Fowl Studios enligt IGN. Företaget är en indie-studio, utan Microsoft eller andra företag som utgivare, men har fått Microsofts välsignelse att fortsätta utveckla spelet.

Idag kommer därför en kickstarter-kampanj att starta för att försöka få finansiellt stöd att avsluta produktionen.

Spelet sägs likna Hearthstone till stor del, men verkar ha sin egen twist i form av sitt unika karaktärsgalleri och historia, men även rent speltekniskt då det försöker utveckla och tillfredsställa spelare som vill ha fler spellägen och en mer visuellt vacker upplevelse.

Spelet beräknas ha en öppen beta i oktober i år och en utgivning tidigt 2017. Spelet ska släppas till PC och Xbox One.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading