The Sims har alltid varit ett väldigt öppet spel med många möjligheter. Redan i The Sims 1 från år 2000 var det möjligt med homosexuella relationer med giftemål tillagt i The Sims 3. Spelserien har alltid varit relativt HBTQ+ vänligt men nu tar de nästa steg.

Idag berättade The Asociated Press att EA och Maxis kommer ge ut en uppdatering till The Sims 4 som tar bort spelets könsrestriktioner. Detta betyder att alla karaktärer får tillgång till alla sorters kläder, hår, kroppsbyggnad och röst. Med detta kan spelaren även byta könsidentifikation när som helst på sina simmar och bestämma vilka som kan bära barn.

ingame
Så här ser det ut!

Detta är ett tydligt steg framåt för HBTQ+ inom spel och ger nya möjligheter. Exempelvis att skapa karaktärer som identifierar sig under transparaplyet så som trans och genderfluid med flera. The Sims är dock inte först.

Saints Row har haft relativt könsfritt karaktärskapande sedan ett par år tillbaka och Dragon Age Inquisition och Baldur's Gate: Siege of Dragonspear har betydelsefulla transkaraktärer. Varje steg spelar roll så vi håller tummarna för ännu fler!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Gabriel Eriksson Sahlin

Gabriel Eriksson Sahlin

Skribent

Gabriel är en öppen och sprallig östgöte som älskar spel, cosplay och skådespeleri. Med en dröm för att uppträda på scen studerar han skådespeleri i Göteborg och åker även runt på konvent där han både uppträder och dömer. Kärleken för cosplay kom för cirka 4 år sedan från den passionerade kärleken för spel. Gabriel älskar alla genrer men dras till spelen med en stark och drivande story så som favoriten Eternal Sonata.

Fler artiklar av Gabriel Eriksson Sahlin