Som vi alla vet så finns inte Metal Gear-pappan Hideo Kojima kvar hos Konami. Det har dock inte hindrat Konami från att utveckla ett nytt "spel" i serien. Spelet kommer ha det förvirrande namnet Metal Gear Solid: Snake Eater och släppas till hösten i Japan. Som ni ser finns det ingen 3:a i namnet, så det rör sig inte om en regelrätt remake, utan det är ett exklusivt spel för pachinko-maskiner. Man kan förenklat säga att pachinko-maskiner är som västvärldens enarmade banditer, så räkna inte med en nytt svulstigt Metal Gear-epos.

Dock har Konami tagit mellansekvenserna från just Snake Eater och gjort om dem i Fox Engine, och de ser så förbannat bra ut att man undrar - återigen - vad sjutton företaget håller på med? Varför satsa miljoner på de fetaste cutscenes världen har skådat till en gambling-maskin? Är de två koncepten ens kompatibla?

Kolla själva och skratta eller gråt över vad Konami gör med sina älskade spelserier:

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.