Det är tydligen trubbel i Nintendo-lägret. Digitimes rapporterar nämligen att massproduktionen av Nintendos nästa konsol, med kodnamn NX, försenas till 2017. Detta för att företaget behöver ge enheten kapacitet att driva virtuell verklighet.

Digitimes uppger att deras källa är "sources from the upstream supply chain" som skvallrat om att VR lagts till för att "satisfy the popular trend in the gaming market". Därmed har Nintendo haft brist på nyckelkomponenter som gör att NX-tillverkningen puttats fram.

Annat värt att notera är att NX tydligen "combines the video gaming experience with the mobile gaming experience" samt att konsolen har en display på mellan fem och sju tum. Detta pekar på att det trots allt blir en hybrid.

Vad tror du?

1

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.