New Game +: Hitman - Svindlaren och generalen

En svensk bankir som snor pengar och en general i fånig hatt.

Den tredje episoden av Hitman har släppts och därmed har vi antingen nått fram till ett av de mer utmanande uppdragen hittills eller också var jag ur form på riktigt. Precis när jag tror att det kommer gå som en dans gör min klantighet sig tillkänna och ett par nödlösningar behövs för att komma åt mina mål. Men låt oss börja från början.

2015/articles//a/1/8/3/5/5/3/7/eurogamer-kmdieg.jpg

Herr 47 har vilat upp sig efter sin resa till Italien i den förra episoden och är redo för att spilla mer blod (alternativt bryta nya nackar). Denna gång reser vi till Marrakesh i Marocko där oroligheter i form av upplopp råder på gatorna. Uppdraget - "The Gilded Cage" - är att infiltrera det svenska konsulatet och likvidera den korrupte bankiren Claus Hugo Strandberg som har lurat till sig miljoner från ärligt arbetande människor, därav upploppet. Det finns även ett sekundärt mål som måste slås ihjäl, en viss armégeneral med ansvaret för bankirens evakuering - betydligt mer välbevakad, ska tilläggas.

Mitt största hinder uppdagas fort vara soldater som står på armégeneralens sida. De är tungt beväpnade och har en förkärlek för vägspärrar vilket försvårar mitt kallblodiga arbete. Men som alltid finns det flera kryphål att utnyttja. Jag anländer till en folkhop som står och begrundar vad som händer på tv-nyheterna och blir ganska paff när jag vandrar ut på marknaden. Det är fullkomligt packat med ospelbara karaktärer och folket går omkring och interagerar med varandra, vilket bygger upp illusionen av en levande värld väldigt effektivt.

2015/articles//a/1/8/3/5/5/3/7/eurogamer-em8cts.jpg

Själva konsulatet är en baggis att hitta då alla arga demonstranter befinner sig precis utanför ingången med en stark vilja att sätta bankirens huvud på en påle. Givetvis vill jag inte bli snuvad på detta utan bestämmer mig helt enkelt för att smyga runt på sidan av byggnaden för att hitta en lämpligt skadad vägg som jag kan klättra över. Väl inne på gården gör jag ett lyckat försök att distrahera en av vakterna med en vattenslang, klubba ner vederbörande och kirra hans outfit. Nu är det bara att gå in och inte krocka med någon som ser igenom min förklädnad, vilket inte visar sig vara det lättaste.

Ett slarvigt avslöjande och ett par bytta förklädnader senare har jag så till slut lyckats lokalisera den blonde bankiren Claus. Problemet är att om jag kommer för nära så slår hans paranoia in och tillkallar sitt säkerhetsteam. Men så inser jag att jag blundat för en stor möjlighet fram tills nu. En röst i högtalaren har hela tiden bett massageexperten Konny att titta in hos receptionen och jag inser att sagda massör måste finnas i byggnaden. Sagt och gjort hittar jag honom i ett rum med en vakt, pratandes i telefon. Min lösning för att få ut honom därifrån är att slå på TV:n i rummet, följa honom in i köket och vips är det jag som är massören istället. Därefter är allt en barnlek då jag möter Claus i massagerummet och håller mig i rollen en stund. Mitt i en mening är bankirens nacke ett minne blott på ett ovanligt subtilt sätt och ingen misstänkte något under resten av spelsessionen.

2015/articles//a/1/8/3/5/5/3/7/eurogamer-sqmm31.jpg

Så långt allt väl, men generalen är fortfarande kvar och befinner sig på en övergiven skola med sina militärvänner vilka ogillar att få gäster. Läget blev precis lite tuffare och det tycks för mig som att varje väg runt för att ta sig in är närmast ogenomtränglig. I alla fall tills en öppning vid några militärfordon uppenbarar sig. Jag smyger mig förbi de två vakter som står posterade men stöter på en tredje part innanför byggnaden som jag inte räknade med och måste klubba ner. Min tanke var att ta mig in osedd utan förklädnad, men nu känns det lika bra att ta den nerslagna soldatens paltor istället. Lugnt och sansat försöker jag lokalisera generalen, men hittar mest bara förfallna korridorer och misstänksamma nissar med vapen. Till slut bestämmer jag mig för att klättra ut genom fönstret och röra mig längs husfasaden för att få en bättre överblick över byggnadens varje rum och mycket riktigt står han och konverserar i ett av de större och mer inredda rummen. Försiktigt hoppar jag in utan att bli sedd och följer efter honom dit han ämnar gå. Vi hamnar i ett förhörsrum där en fånge sitter fängslad i en stol och en soldat håller vakt. Jag knockar vakten med målet att göra samma sak med generalen, men han ser mig och försöker springa ut ur byggnaden. I ren panik springer jag efter i förhoppningen att det inte kryllar av folk på utsidan, kommer ikapp honom och tacklar honom till marken för att sedan göra även hans nacke till gelé. Så med det är jag nu så långt från ett Silent Assassin-betyg jag kan komma.

Som genom ett mirakel är min förklädnad endast avslöjad för några enstaka soldaten men inte alla. Detta ger mig möjligheten att snabbt kila förbi en av barrikaderna och försvinna ut i folkvimlet, överraskande lätt.

2015/articles//a/1/8/3/5/5/3/7/eurogamer-gel6zg.jpg

Liksom tidigare episoder finns det många sätt att utföra uppdraget på, dock i ett till synes större område än förut med en imponerande mängd människor på skärmen samtidigt. Detta blev min sämsta prestation hittills, men mer utmaning är alltid välkommet.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Relaterat material

Tävling: Vinn stort Xbox One-paket

Eurogamer.se firar 1 år med stor Xbox One-tävling.

Recension: Shadow of the Beast

Vi har följt med i antihjälten Aarbrons jakt på hämnd i denna sidoscrollare. Var det värt all död?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading