Nintendo Power Glove används till att kontrollera drönare

Äntligen kommer den bespottade handsken till nytta.

Nintendo Power Glove var en häftigt teknologisk pryl när den släpptes till NES 1989. Nästan 20 år före Wiimoten kunde spelarna röra sina armar för att kontrollera sina spel, dock floppade den rejält då den var alldeles för oprecis och klumpig.

Handsken gästspelade också i filmen "The Wizard", vilket inte gav den bättre rykte men iallafall lite kultstatus. Där säger nämligen den tuffe antagonisten: "It's so bad", och syftar såklart till att den är dödshäftig, men i själva verket är den bara "bad".

2
It's so baaad.

Nu har den amerikanska dataingenjören Nolan Moore slitit sönder Power Glovens innanmäte, opererat in Wi-Fi-utrustning och andra tekniska lösningar för att kunna använda den till att kontrollera flygande drönare.

Vi på Eurogamer uppskattar alltid kreativa människor som gör något roligt av gamla saker, och tycker Moores nya Power Glove är fantastiskt, även om den fortfarande verka lida av lite precisionsproblem.

Om inte annat ger den lite Jedi-vibbar, kolla själva:

Tack engadget!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading