E3 är nästan här och årets mässa kommer att domineras av ny hårdvara. Det känns som det bara var igår som utannonseringarna av Playstation 4 och Xbox One skedde, och redan nu snackas det om att både Microsoft och Sony ska visa upp ny och starkare hårdvara i form av uppdateringar till våra maskiner. Nintendo däremot skippar att visa upp kommande NX helt och hållet och lägger istället fokus på nya The Legend of Zelda.

Självklart kan vi förvänta oss horder av andra intressanta utannonseringar från EA, Ubisoft, Bethesda och på PC Gaming Show-konferensen.

I den här guiden hittar du detaljer kring varje presskonferens som sker under E3, i kronologisk ordning. Vi ger dig bakgrundsinformationen så du vet vad du kan förvänta dig. Självklart, och förhoppningsvis, dyker en del överraskningar upp. Så se till att bokmärk den här sidan och återvänd för länkar till varje presskonferens.

När varje konferens är över så kommer vi att ersätta länkarna i texten med de största händelserna från varje mässa; perfekt för de som inte kan sitta uppe länge och kolla på Bethesdas och Sonys nattliga äventyr.

Vi har även kompletterat varje presskonferens med när den visas i svensk tid. Mycket nöje!

EA

 • Datum: 12 juni
 • Tid: 22.00

EAs upplägg i år är annorlunda mot vad de gjort föregående år. Företaget struntar helt i att medverka på mässgolvet till favör för fan-evenemang i Los Angeles och London. Resultatet av detta är att konferensen har förflyttats från den traditionella måndagen till söndagen innan. Förvänta dig ett tight evenemang med hårt fokus på Titanfall 2 och Battlefield 1 som släpps senare i år, en närmare titt på 2017 års monstertitel Mass Effect Andromeda, och troligtvis även lite Star Wars. Vågar vi tippa på ett smakprov från Respawns nyligen utannonserade actionspel eller Battlefront 2? Eller kanske till och med en första titt på Visceral och Amy Hennigs tredjepersonsäventyr?

Här hittar du streamen

Läs vår sammanfattning av presskonferensen

Kvällens toppnyheter från konferensen:

Rekommenderad bakgrundsläsning:

Bethesda

 • Datum: 13 juni
 • Tid: 04.00

Bethesda utökade sin E3-närvaro med en fullskalig presskonferens förra året, och återvänder i år med samma koncept. Klockan 04.00, natten till måndag, kliver företaget upp på scen och Dishonored 2 (som släpps i november) lär vara ett huvudnummer. Vi kan nog även förvänta oss en snabbtitt på framtida Fallout 4-expansioner och DLC-tillägg till Doom. Även kortspelet Elder Scrolls: Legends lär få lite kärlek, och där vi nästan är säkra på att vi inte kommer att få se nästa stora grej från Bethesda Game Studios (ett nytt Elder Scrolls?) så nära efter Fallout 4, hoppas vi få en glimt från utgivarens andra projekt. Kanske vankas det för Skyrim HD, Prey 2, Wolfenstein 2 och Evil Within 2?

Här hittar du streamen

Kvällens toppnyheter från konferensen:

Rekommenderad bakgrundsläsning:

Microsoft

 • Datum: 13 juni
 • Tid: 18.30

Medan Sony fått det mesta av uppmärksamheten när det kommer till icke utannonserad hårdvara, så menar källor att vi kommer att få se ny Xbox-hårdvara väldigt snart. E3 kan bli den perfekta platsen att visa upp en slimmad version av Xbox One med en uppfräschad kontroll istället för en mellangeneration (som PS4K) ryktas vara, men ryktena kring en uppbiffad Xbox One finns ändå där i bakgrunden. I övrigt är lär vi få se mer av Microsofts Windows 10-strategi för spel, en matig hög med information om Gears of War 4, och kanske lite mer material från förstapartstitlar som Sea of Thieves, Dead Rising 4, State of Decay 2 och Forza. En vild chansning kan vara spel från Remedy - De jobbar trots allt på två nya spel.

Här hittar du streamen

Kvällens toppnyheter från konferensen:

Rekommenderad bakgrundsläsning:

PC Gaming Show

 • Datum: 13 juni
 • Tid: 20.30

För andra året i rad får PC-spelande en speciell plats på E3 tack vare AMD och PC Gamer. Företag som Bohemia Interactive, Relic och Studio Wildcard har meddelat att de kommer att medverka, och med en ny tid inpressad mellan jättar som Microsoft och Ubisoft, känns det som att denna del av E3-kaoset kommer att ta i från tårna för att överraska oss.

Här hittar du streamen

Kvällens toppnyheter från konferensen:

Rekommenderad bakgrundsläsning:

Ubisoft

 • Datum: 13 juni
 • Tid: 22.00

På en E3-mässa där många utgivare ändrar strategi och tider, håller Ubisoft fast vid sin måndagskonferens som än en gång presenteras av Aisha Tyler i Orpheum Theatre. Utgivaren har varit öppna med vad de ska visa upp; Watch Dogs 2, For Honor och Ghost Recon Wildlands kommer att få en del scentid, och det är inte särskilt troligt att vi får se nästa Assassin's Creed-spel då serien tar paus. Däremot lär Ubisoft dundra ut en ny trailer från den kommande filmen. Var så säker.

Här hittar du streamen

Kvällens toppnyheter från konferensen:

Rekommenderad bakgrundsläsning:

Sony

 • Datum: 14 juni
 • Tid: 03.00

Elefanten i rummet för Sony är Playstation 4K. Efter att information läckt i vågor - kommer Sony att visa upp hårdvaran eller låta spelen tala? En utannonsering kommer passa Playstation VR som handen i handsken, vilken lär vara företagets fokus fram till lanseringen i oktober. Vi hoppas även få se mer av The Last Guardian, även om spelet inte finns med på den officiella E3-listan. Kom igen Sony, ni lovade faktiskt en 2016-release!

Uppdatering: Sony har bekräftat att en Playstation 4K existerar. De har även meddelat att den inte visas upp under E3. Räkna därför istället med fullt fokus på spel.

Här hittar du streamen

Kvällens toppnyheter från konferensen:

Rekommenderad bakgrundsläsning:

Nintendo

 • Datum: 14 juni
 • Tid: 18.00

Allt pekade på att detta skulle bli året då Nintendo skulle avtäcka NX. Så blev det som bekant inte, och företaget valde istället att skjuta upp visningen av konsolen till hösten. Istället lägger Nintendo allt krut på nästa The Legend of Zelda. Däremot kommer bolaget att hålla i en livsändning, som numera blivit tradition, och där förväntar vi oss få se åtminstone något nytt från Pokémon Sun/Moon, Monster Hunter Generations, Dragon Quest VII och Tokyo Mirage Sessions #FE.

Här hittar du streamen

Rekommenderad bakgrundsläsning:

Vilka är dina stora E3-favoriter? Kommentera gärna nedan!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson