3DS har nu sålt i 60 miljoner exemplar

Börjar närma sig Game Boy Advance.

Det var inte längesen 3DS fyllde fem år, nu kommer rapporter från Nintendo som säger att den lilla maskinen passerade 60 miljoner sålda exemplar under maj månad.

Grattis säger vi på Eurogamer och kan konstatera att den trots allt närmar sig Game Boy Advances siffror på 82 miljoner. Dock har den en bit kvar till DS som krängde 154 miljoner. Men med tanke på alla domedagsvisor att Iphonen och dess efterföljare skulle käka upp hela den bärbara marknaden får 60 millar anses vara okej - det är ändå en miljon sålda enheter i månaden sen den släpptes 2011.

2

Så här säger Nintendo:

"May was a milestone month for the Nintendo 3DS family of systems. Having recently passed 60 million units worldwide, the current generation's top-selling dedicated gaming platform welcomed an entirely new audience with a lower suggested price of $79.99 for the Nintendo 2DS system. This big value has already shown big results. According to the NPD Group, which tracks U.S. video game sales, in May the system saw a 38 percent sales boost over April and a 148 percent increase year-on-year - all after just one week at the new price."

1
Världens läckraste maskin, eller?

Tack NintendoLife.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading