E3 närmar sig med stormsteg och det tisslas och tasslas just nu en hel del om vad som kommer att visas på världens största spelmässa. Vi på Eurogamer längtar enormt mycket efter att få se grymma utannonseringar, bli helt svettiga av smarriga trailers och självklart få bevittna några rejäla överraskningar. I denna artikel berättar vi om vad vi helst av allt vill se under E3, även om det bara handlar om rent önsketänkande. Det här är vad vi på redaktionen hoppas mest på nästa vecka!

1

Robin önskar sig: Resident Evil 2 Remake

Tro fasen att jag hoppade av glädje när Capcom till sist, på riktigt, utannonserade att en ordentlig remake var på väg av ett utav mina absoluta favoritspel. Och med tanke på hur förbannat mycket bättre, mer skrämmande och snyggare remaken av Resident Evil 1 var, känns nyversionen av uppföljaren minst sagt lovande.

En gång i tiden förstod Capcom att Resident Evil handlar om skräck, om att vandra ensam i övergivna byggnader och springa från horribla monster. Det handlar inte om stora troll, om att hoppa omkring och skjuta som en jädrans actionhjälte eller om att ständigt ha en följeslagare vid sin sida. Resident Evil 5 må ha varit ett bra actionspel, men det är fan inte Resident Evil. Snälla, Capcom, gör den här remaken rätt. Jag kommer älska er innerligt då. Extra plus i kanten om det bygger ut originalspelets miljöer och berättelse, för att återigen fånga och överraska oss på ett sätt som Capcom inte lyckats göra på över tio år. Kom igen nu, det här är er chans!

2

Gabriel önskar sig: Persona 5 och The Elder Scrolls VI

E3 2016 ligger runt hörnet och eventet är späckat med en hel drös av grejer. Som hela redaktionen tydligt har märkt vill jag veta absolut allting om det japanska rollspelet Persona 5. Efter åtta år av uppskjutningar och nästan ingen information alls, har vi äntligen fått ett releasedatum... i Japan. På E3 vill jag veta mer om den efterlängtade uppföljaren, men också om någonting helt annat. ett nytt The Elder Scrolls.

Bethesda nämnde vid släppet av Fallout 4 att studion denna gång inte jobbat parallellt med ett nytt The Elder Scrolls-spel. Ja, vi har The Elder Scrolls Online Tamriel Unlimited som får minimala men frekventa uppdateringar. Zenimaxs online-version lever verkligen inte upp till mina förväntningar och är ingenting jämfört med orginalserien. Skyrim kom ut för fem år sedan och jag vill tillbaka till det riktiga Tamriel. Jag vill veta mer bakgrundshistoria, hitta nästa upplaga av ''The Lusty Argonian Maid'' och kanske äntligen få se det mystiska Black March som det länge spekulerats om. Om Bethesda inte avslöjar en uppföljare på E3 blir jag både förvånad och ledsen. Det är dags nu, tillbaka till Tamriel!

3

Jerry önskar sig: Red Dead Redemption Remastered

Red Dead Redemption 2 är under utveckling, det råder det ingen tvekan om. Men uppföljaren till Rockstars hittills bästa spel lär inte släppas förrän tidigast nästa år, och jag har faktiskt ingen lust att vänta så länge på att dra på mig cowboy-bootsen. Därför vill jag att Rockstar utannonserar en fullfjädrad remaster av originalspelet, till PC, Playstation 4 och Xbox One. Tänk er John Marstons fantastiska äventyr i högre upplösning, med uppdaterad grafik och ett klockrent förstapersonsläge såsom i nyversionen av Grand Theft Auto V. Vilken dröm! Jag kan gott vänta till hösten 2017 på att få spela Red Dead Redemption 2, om jag bara får en grym remaster av originalet att avnjuta så länge.

4

Percy önskar sig: Marvel vs. Capcom 4

Denna generations spelkonsoler översvämmas inte direkt av fightingspel. Visst har vi ett par guldkorn som Killer Instinct och Mortal Kombat X, men i övrigt ekar det tomt. Framför allt när kungen av genren, Capcom, gjorde en oerhört ljummen debut med Street Fighter V. E3 2016 är därmed det perfekta tillfället för rannsakning, och vad passar bättre då än ett sprillans nytt Marvel vs. Capcom? Ta lärdom från allt spelarna ogillade med Street Fighter V, så har vi kommit halvvägs. Disney skulle säkerligen fylla sin del av karaktärsgalleriet med hjältar ur deras cinematiska universum, men det är väl inte fy skam? Visst finns det då en risk att favoriter som Deadpool och Wolverine ryker på grund av beefen med Fox, men det är ett litet pris att betala. Så vad väntar ni på Capcom? Mina fightpads och arkadstickor är redo.

5

Andréas önskar sig: Playstation Neo

Ryktet om en starkare Playstation 4 har snurrat runt i flera månader. Neo, som den även kallas, sägs bli en "mellangeneration" där den befintliga arkitekturen i Sonys fjärde konsol kort och gott ska biffas upp för att kunna leverera digital underhållning i 4k.Jag hoppas innerligt att detta stämmer. Dels har jag nyss köpt en ny TV med 4k-stöd, och längtar därmed ihjäl mig efter något att mata burken med, och dels känns det som ett logiskt steg i spelkonsolernas utveckling. En mellangeneration innebär att det inte är ett måste att investera i ny enhet för att avnjuta de senaste spelen, men att det ger belöning i form av snyggare spel för de som är beredda på att hosta upp.Om Sony tar steget är även mina förhoppningar att de skeppar konsolen med en UHD Blu-rays-spelare. Jag vill verkligen, verkligen börja byta ut mina 1080p-rullar mot något krispigare.

6

Robert önskar sig: Pokémon-MMO

Det finns splittrade meningar kring huruvida Pokémon gjort sig bäst i det formatet som funnits hittills, med fokus på det egna äventyret med en inte allt för stor frihet. Den senaste tiden har Pokémon dock gjort stora förändringar på den fronten. I och med Pokémon Sun/Moon verkar genren dra mot friare utforskning och då är klivet mot ett MMO inte speciellt långt bort.

Fans har skrikit efter det sedan flera generationer tillbaka och i stort sett alla stora spel som har mod-funktion har någon form av Pokémon-moddar. För att inte tala om de människor som själva försökt skapa ett Pokémon-MMO. Nu hoppas jag att Nintendo har lyssnat. I och med den stundade utgivningen av deras nya konsol NX så håller jag tummarna för att Pokémon MMO kommer vara det stora dragplåstret. Det skulle börja med de första 150 små fickmonstren och sedan utvecklas genom expansioner. Utöver det här hoppas jag att Nintendo bygger ett onlinecommunity som faktiskt fungerar.

7

Niklas önskar sig: Dying Light 2

Nyligen gick den polska spelstudion Techland ut med att de har skapat ett nytt oberoende spelförlag som ämnar släppa två stortitlar och fyra indietitlar per år. Jag finner detta väldigt intressant av flera anledningar: 1. Techland gjorde Dying Light som var förra årets stora överraskning. 2. De har en helt egen spelmotor vid namn Chrome Engine som bland annat uppdaterade Dead Island till helt nya höjder i den nyss utkomna remastern. 3. CD Projekt Red kommer också från Polen, så det måste finnas någon spelmagi-koncentrat som spritts ut i dricksvattnet där. Jag ser mycket fram emot vad än Techland tillkännager under E3, men om jag fick välja skulle jag gärna se ett Dying Light 2. Men även något helt nytt skulle kunna funka utmärkt.

8

Jonas önskar sig: Mer info om Ken Levines kommande spel

Under förra årets E3 var min hype som störst för Bethesda-konferensen, då det var deras debut på scenen och de gjorde mig sannerligen inte besviken. I år har det hittills inte funnits jättemycket som höjt hypemätaren nämnvärt. Visst vore det kul att se avtäckningen av Red Dead Redemption 2, sjukt önsketänkande att få se utannonseringen av The Last of Us 2 och ett rent mirakel att få se något nytt från Valve. Men för att ta någonting helt nytt som vi knappt sett något av så är jag abnormt nyfiken på vad Ken Levine slipar på för spel i nuläget.

Tidigare har vi nämnt att det rör sig om en ny förstapersonsskjutare, men den här gången trendigt nog satt i en öppen värld, med en sci-fi-twist enligt en tweet från Levine själv. I en annan tweet gjordes det klart att spelet i fråga först och främst (och kanske enbart) utvecklas till PC och att det använder sig av Unreal Engine 4. Vad jag hoppas få se är ett spel som ämnar förena story med gameplay på ett mycket effektivare sätt än vad Bioshock Infinite lyckades göra och att det överraskar på ett eller annat sätt. Om det nu visas.

9

Jimmy önskar sig: Super Mario Universe

Jag vet att ni skrattar åt mig nu. Nintendo har, med ovanlig tydlighet, meddelat att det inte blir mer än Zelda som kommer visas på E3. Men här är det önskedrömmar vi pratar om, och vad vore häftigare än att Nintendo chockar oss med ett sprillans nytt Mario-äventyr? I och med nyheten att Nintendo kommer smälla upp en monter som är större än Microsoft och bara marginellt mindre än Sony, och det faktum att man aldrig riktigt vet vart man har Nintendo, kommer jag envist hävda att de har något mer på gång i Los Angeles. Konstigare saker har definitivt hänt i de svettiga mässhallarna.

Inte blir det NX, den vill de vänta med tills de ser vad konkurrenterna har kokat ihop för nyversioner av deras maskiner. Men om NX skall släppas i mars nästa år så måste de ju ha ett par storspel som varit under utveckling länge. Och är det inte dags för dem att släppa en maskin med Mario som lanseringstitel igen? Gör ett spel som är snyggare än Uncharted 4 och blås våra skallar med den rundlagde rörmokaren i 4K. De tvådimensionella Mario-spelen har kört slut på sin stund i rampljuset och Super Mario 3D World är snart tre år gammalt. Ge oss Super Mario Universe, Nintendo!

10

Petter önskar sig: Crossplay mellan Playstation och Xbox

Såhär i tider då det råder allsköns missämja på flera fronter i världen är det lätt att börja drömma om fred och försoning mellan folken. Varför kan människor inte bara åsidosätta sina motsättningar och jobba tillsammans för en bättre värld? Exakt samma princip efterlyser jag i spelvärlden.

En gnutta hopp tändes när Microsoft lät meddela att de öppnar upp för möjligheten att kunna spela mellan olika konsoler. Alldeles för länge har fanboy-kriget rasat på skolgårdar, arbetsplatser och onlineforum . Det är hög tid att en gång för alla gräva ned stridsyxan och förenas i kärleken till spel. Min absoluta dröm för E3 är således att Microsoft under sin presskonferens går ut med att de fått Sony med sig i båten och att vi framöver kommer att kunna spela mot varandra, oavsett vilken konsol vi föredrar. Tänk er att få se Phil Spencer och Andrew House i en kärleksfull omfamning under E3-mässan. Det vore väl vackert?

Vad vill du helst av allt se på E3?

Missa inte vår E3-hubb för alla senaste nyheter, artiklar och livestreams.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material