E3 2016: Så här var EA:s presskonferens

Snabbguiden för den som vill veta mer utan att se hela konferensen

Efter förra årets E3 så var det en hel del spel som visade sitt vackra yttre för första gången. Problemet var bara att de flesta spelen inte var påtänkta att släppas förrän några år senare, vilket skapade oro för årets konferens. Är det så att vi får se mer av det vi redan sett, eller har EA som vanligt något i rockärmen? Tyvärr blev det något av en besvikelse, även om spelen till stor del verkar vara höjdare.

Istället fick vi se ett EA som gick på sina starkaste kort, några nya tjänster och inte alls någon egentlig nyhet. Dessutom hoppade EA på samma tåg som nintendo och använde sig av en stream istället för att ha en stor konferens på E3.

EA sparkade igång konferensen med det originella namnet på sin stream: EA Play. Av någon anledning så hade de två streams som de alternerade mellan varandra. Rent tekniskt sätt kan ni se hela starten som en stor pratfälla där de försöker prata sina åhörare till sömns med statistik om spelens genomslagskraft och hur viktiga deras fans är. Japp, vi vet allt det där redan och vill se spel. Gärna nya spel.

1

Vad vi fick se härnäst var Vince Zampella när han stolt spatserar in på scen. Titanfall 2 visas upp och de verkar inte sparat på krutet när det handlar om fart. De vill verkligen förmedla att spelet är fartfyllt och explosionsartat. Lite skämtsamt kommenteras sedan att trailern som visas redan är läckt, men lika glada är vi för det.

Vad som däremot stolt utannonseras är att det är ett helt unikt story-läge jämfört med det första spelet som inte kommer att kräva någon form av uppkoppling. Fokus kommer att ligga på relationen mellan Mech och människa, alltså inget unikt i sig, men kan bli riktigt vackert för de som längtar efter lite robotaction ensamma.

2

Vad vore dock en EA-konferens utan sport? Ingenting och allting. EA har en sådan stor fan-skara människor som spelar sportspel att det vore självmord att inte visa något. Madden NFL 17 visas därför upp på scen och efter får vi veta mer om företagets planer inom E-sporten. Peter Moore förklarar hur ingen ska känna sig utanför, utan alla ska kunna känna sig som en e-sportare med deras nya system. Allt från nya cuper till stora tävlingar ska kunna anordnas.

För att visa sitt engagemang så visar man upp sina slutliga finalister i Madden-ligan och stoltserar med att prispotten nästa år kommer ligga på runt 1 miljon dollar.

3

Personliga favoriten Mass Effect: Andromeda sade inte heller speciellt mycket nytt. Vi fick se lite mer schyssta rymdfarkoster och scener, men annars lovades samma saker som innan: mer frihet och nya saker att göra. Personligen hade jag hoppats på lite mer då det egentligen inte är speciellt långt kvar till release om de håller sig till schemat.

Vidare utannonserar EA sin nya satsning Play to Five, vilket handlar om att de skänker pengar till fem stora välgörenhetsorganisationer och under en tid framöver så kan vi spelare vinna extra innehåll i flera av de här stora titlarna genom att spela spelen på olika sätt. 1 miljon dollar kommer skänkas och delas mellan He For She, Code.org, National Center for Women & Information Technology, CODE2040 och SpecialEffect. Jag tycker det är fantastiskt, men än en gång vill företaget bara visa sin goodwill istället för att ha något konkret att visa.

4

Det vi får se härnäst är Fifa 17 som innehåller en liten twist. I trailern med Alex Hunter får vi se ett story-läge som mest kan liknas med sportfilmer om en spelares väg till framgång. Det verkar inte vara något speciellt, men kan säkert ge ett leende på många människors läppar.

Stora nyheterna i spelet är det gamla vanliga med att de ändrat om systemet från grunden och gett dig som spelare ökad kontroll på planen. De har dock ökat känslan en aning genom att ta med Managers från Premier League.

En kort stund senare så får vi se vår egna Patrick Söderlund. Här utannonseras det som kan vara det mest unika med konferensen, nämligen EA Originals: ett partnerskap med indie-utvecklare där företaget fokuserar på att hjälpa de här spelen att komma ut på marknaden men där de små företagen får behålla sin vinst. Visst är EA sena med att hoppa på indie-tåget och det verkar som om det var just Unravel som fick upp deras ögon på vid gavel.

5

Deras första partner är svenska Zoink Games med spelet Fe. Spelet verkar vara artistiskt vackert och använder sig av den mörka stilen som blivit allt vanligare hos indie-utvecklare. Stort fokus ligger på miljöerna och hur de är uppbyggda.

Här näst äntrar Jade Raymond scenen och pratar Star Wars. Vi får tyvärr inte veta mycket mer än vad som tidigare sagts, bara att de arbetar på många Star Wars-titlar. De visade dock en video som förvisso inte sa speciellt mycket, men i en scen fick vi se hur de använde sig av Playstation VR vilket tyder på att de faktiskt experimenterar med VR-teknik.

6

Slutligen visade EA upp sitt stora flaggskepp under den här konferensen, nämligen Battlefield 1. Efter mycket prat om risktagande så visade de äntligen upp en ny trailer med grafik från själva spelet. Jösses vad vackert det var.

De lovade också att vi skulle få en öppen beta senare under sommaren, men tills vidare så visar de i skrivande stund en riktig match från spelet.

Frågan som kvarstår efter det stora spektaklet är ifall E3 verkligen är på väg att sakta dö ut eller ifall det här är ännu ett mellanår, för vi fick inte speciellt mycket kött på benen. Förhoppningsvis visar de mer på antingen Microsofts eller Sonys konferens.

Glöm inte att kika in vår saftiga E3-hubb med all info kring veckans händelser.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Arveteg

Robert Arveteg

Stream-redaktör

Robert började sitt spelande som snorätande 4-åring. Han grät floder över att hans mamma inte klarade av att hoppa över en Goomba och var stolt ägare av Mario-pins. Idag är Robert vuxen och älskar Pokémon och rpg. Han räddar världar på kvällar och är superfarsa på dagtid. Han letar dock fortfarande efter spel som hans mamma ska klara och gråter numera bara inombords över att hon inte inte kan hoppa i spel.

Relaterat material

Tävling: Vinn stort Xbox One-paket

Eurogamer.se firar 1 år med stor Xbox One-tävling.

Recension: Shadow of the Beast

Vi har följt med i antihjälten Aarbrons jakt på hämnd i denna sidoscrollare. Var det värt all död?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading