E3 2016: Såhär var Ubisofts presskonferens

Mer av Ghost Recon Wildlands, Watch dogs 2 och For Honor.

Förra året visade Ubisoft upp både The Division och Ghost Recon Wildlands, men hamnade ändå i skuggan av många av de andra spelföretagens grymma presentationer. I år kom de inte nödvändigtvis med fler spel eller lika stora överraskningar, men lyckades ändå mycket bättre på grund av en del grymma trailers och spelklipp.

Precis som de senaste åren var Aisha Tyler presentatör i år igen. Som alltid en befrielse bland alla andra vita CEO-gubbar hos de andra spelföretagen. Säkert 80 procent av skämten gick hem, vilket märkligt nog är väldigt hög siffra för en E3-presenation. Dessutom betalar tydligen franska Ubisoft henne med "wine and sarcasm", så man kan väl kanske inte begära för mycket?

Att börja presentationen med lite Just Dance är kanske inte superspännande, men jag klagar inte om de vill inleda med människor utklädda till polkagrisar. Det kunde ha varit värre, det kunde ha varit EA:s presentation från igår. Och det är sannolikt en av Ubisofts stora kassakor.

1

Direkt efteråt fick vi se Ghost Recon Wildlands och en ganska lång gameplay-video där ett gäng med fyra spelare skulle ta en skurk. Själva videon i sig var väldigt välregisserad och definitivt inte live, men det var ändå intressant att få se mer av den öppna världen och Bolivias miljö. Inte så många nyheter dock, det mesta visste vi sedan innan. Men alltid kul att se att det finns ett riktigt spel bakom all hype. Vi fick dessutom ett släppdatum: 11 mars 2017.

Efter att ha visat det taktiska Wildlands lurade Ubisoft alla med en allvarsam katastroftrailer i Snowdrop likt den för The Division. Det visade sig istället vara... South Park. Matt Stone och Trey Parker kom ut på scen och berättade mer om uppföljaren till Stick of Truth. De gick in mer på superhjältetemat och visade en hel del spelklipp om föräldrar som knullar och fler metaskämt än man trodde var möjligt under en spelkonferens. De verkar ha tagit mycket av det som gjorde Stick of Truth bra och fortsatt på samma lyckade bana. South Park The Fractured But Whole kommer ut 6 december.

Efter denna oas av obsceniteter visades mer från The Divisions nästa expansioner The Underground och framför allt en ny trailer till den efter det - Survival. En mörk och stämningsfull trailer om en ensam agent i en snöstorm, men tyvärr inget gameplay eller mer info om releasedatum.

2

Få andra spelföretag har lagt så mycket tid under sina presentationer på virtual reality, men efter The Division visade Ubisoft upp live gameplay av spelet Eagle Flight med bland annat Oculus Rifts grundare Palmer Luckey. Det såg spännande ut, tror jag? Det finns en anledning till att virtual reality uppmärksammats så lite under presentationerna - det ser helt enkelt ganska stelt ut på en scen? VR måste upplevas. Men det är så klart kul att se Ubisoft försöka sig på ett lite större spel för virtual reality. Kommer ut i höst till alla VR-plattformar.

Men Eagle Flight var inte det enda vr-relaterade Ubisoft visade. Direkt efter visades det nya Star Trek Bridge Crew upp, med LeVar Burton, Jeri Ryan och Karl Urban som alla varit med i olika Star Trek-filmer- och tv-serier. Och jag måste säga att som extrem science fiction-nörd i allmänhet och stor Star Trek-fantast i synnerhet: jag var såld! Efter klippet kom LeVar Burton, känd från Star Trek: The Next Generation, upp på scen och försökte förmedla upplevelsen av virtual reality. Problemet med att kommunicera VR i ett nötskal.

3

Ubisoft har alltid varit bra på att pumpa ut stämningsfulla CGI-trailers (till varje Assassin's Creed till exempel), och den nya trailern till For Honor var inget undantag. En episk kamp mellan riddare, samurajer och vikingar som slåss mot varandra genom tiderna. Vi fick även se nytt gameplay med en stor viking med lång hästsvans som svingade sig igenom en mängd samurajer. Det fanns mycket att imponeras över i det ganska långa videoklippet. Stridsmekaniken verkar snabb men samtidigt djup, och verkar ha en hel del kraft även i det visuella. Kommer ut på Alla hjärtans dag, 14 februari, nästa år.

Efter en bunt storspel på rad kom Ubisoft Reflections, den lilla studion som låg bakom Grow Home, och presenterade uppföljaren Grow Up. Vi fick se lite av spelet som verkade vara ganska mycket av samma vara. Vilket i sig inte behöver vara något dåligt, Grow Home blev lite av en smyghit när det kom förra året.

Det vore ingen Ubisoft-presentation om vi inte fick se något superknasigt också. Förra året var det utan tvekan expansionen till Trials Fusion med en en katt ridande på en enhörning. Den här gången fick vi se en trailer till Trials of the Blood Dragon, en märkligt nog ganska naturlig blandning av Far Cry Blood Dragon och Trials Fusion.

Det vore inte heller en Ubisoft-presentation utan lite Assassin's Creed. Det här året handlade det dock inte om något spel utan om den kommande filmen. Vi bjöds på lite behind the scenes klipp från filmen och Michael Fassbender som berättar lite om om historien och hans karaktär Callum Lynch. Dessutom utan någon Kanye West i bakgrunden.

4

Och som den kanske minsta överraskningen under hela E3 visades mer av Watch Dogs 2 upp. Vi fick se en hel del gameplay från spelet med flygande drönare, en del hackande och så klart mycket skjutande. Jag var en av få som faktiskt inte tyckte så illa om första Watch Dogs, och uppföljaren verkar lyckas pricka in alla rätt. Framför allt verkar det finnas mer humor och stämning. Kommer ut 15 november i år.

Som avslutning vill Ubisoft alltid överraska med något helt nytt. Förra året var det Ghost Recon Wildlands, det här året visade det sig vara Steep - ett lite annorlunda sportspel där man kan hoppa fallskärm, åka snowboard och wingsuit i alperna. Inte riktigt vad man hade förväntat sig, men det är kul att få se något helt annat i ett storspel förutom postapokalyps eller vapen. Men till skillnad från en shooter är det svårt att sätta sig in i hur kul det kommer vara att spela. Fick tyvärr inget releasedatum till spelet.

Allt som allt får man ändå ge Ubisoft klart godkänt för sin presentation. Med Aisha Tyler balanserar man alltid mellan roligt och pinsamt, men jag förvånas över hur ofta hon faktiskt lyckas hålla sig på rätt sida av gränsen. Och en massa spelklipp från Ghost Recon Wildlands, For Honor och Watch Dogs 2, som alla på sina sätt imponerade, får man ändå vara ganska nöjd med. Steep stod för överraskningen, och det var väl inte på samma nivå som förra årets Ghost Recon Wildlands, men det är ändå modigt av Ubisoft att vilja avsluta sin presentation med något helt nytt och obeprövat.

Glöm inte att kika in vår saftiga E3-hubb med all info kring veckans händelser.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Niklas Alicki

Niklas Alicki

Skribent

Niklas återupptäckte sin barndomskärlek till spel när han fick uppdraget att recensera det första Assassin’s creed på Sveriges radio. Sedan dess kombinerar han intresset för AC-serien och story-drivna konsolspel med att vara förälder och redaktör. Numera Playstation-trogen med aldrig mer än två meter från sin Vita.

Relaterat material

Tävling: Vinn stort Xbox One-paket

Eurogamer.se firar 1 år med stor Xbox One-tävling.

Recension: Shadow of the Beast

Vi har följt med i antihjälten Aarbrons jakt på hämnd i denna sidoscrollare. Var det värt all död?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading