Trots en galet dålig bilduppdatering, så levererar The Dark Brotherhood på annat håll.

Du och jag har ett väldigt intressant förhållande, The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited. Först var vi nykära och spenderade varje sekund med varandra, men med tiden växte vi isär. Vännerna som höll oss samman lämnade och du gjorde mycket jag inte höll med om. Jag kom tillbaka när du lockade mig med Thieves Guild bara för att snabbt lämna igen. Bara en sak kunde rädda oss; The Dark Brotherhoods lönnmördare smög sig in i Tamriel och nu är jag återigen kär.

I den nya DLCn till The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited är det äntligen dags för The Dark Brotherhood att träda in. Här är det dags att ta sitt ikoniska Blade of Woe och mörda åt guden Sithis och hans brud Night Mother. Dessa nya äventyr tar oss med en båt hela vägen till den nya zonen Gold Coast.

map
Känner du igen det här?

Om ni spelat The Elder Scrolls IV: Oblivion så ringer kanske en klocka. Gold Coast är nämligen området längst till vänster i Cyrodil. Tyvärr är det endast namnet ni kommer känna igen - zonen med sina två städer Anvil och Kvatch är nämligen nästan helt annorlunda. Istället för livliga gator prydda med detaljrika byggnader får vi en hel zon som känns ihopsatt.

De gröna vyerna är mediokra och städerna både detaljlösa och tomma, om man bortser från alla högar av kroppar från andra spelares offer. På Playstation 4 har nämligen The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited fortfarande en relativt stor mängd spelare. I den nya expansionen har alla gått med i The Dark Brotherhood och fyller världen med springande och huggande dårar utklädda till lönnmördare.

sacrement

Hela DLCn är uppbyggd på elva huvuduppdrag med några enstaka vid sidan av. Denna gång möts The Dark Brotherhood av följare av guden Akatosh och slängs in i blodiga strider för att slåss för gruppens överlevnad. Det är samma berättelse vi spelat sedan The Elder Scrolls IV: Oblivion men det är faktiskt inte negativt. Den är fylld med färgglada karaktärer som den sarkastiskt komiska Dunmern Elam Drals, som ansvarar för att dela ut nya uppdrag, och den excentriska och glada Norden Kor med sin varulvsyster Hildegard.

Storyn är relativt simpel i sin uppbyggnad men varje individuellt uppdrag har fortfarande högre standard än de vanliga "döda 100 av dessa och en boss" som annars är vanliga i genren. Det som verkligen får en fast är dock inte berättelsen utan The Dark Brotherhood själv.

The Dark Brotherhood har fångat känslan som den mystiska gruppen gett genom alla tidigare spel. Allt är där; kodorden, möjligheten att besvara frågor med tystnad, The Five Tenets och sist men absolut inte minst - den svarta dörrens kod.

"What is the flavor of fear?"

"Sublime, my brother"

sanctuary
Ännu ett ursnyggt och mystiskt Sanctuary

Efter besvikelsen som var Thieves Guild förväntade jag mig inte mycket från The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited: The Dark Brotherhood, men jag är glatt förvånad. Det känns som att jag sitter där igen och blir väckt utav Lucien Lachance för första gången. Som om jag får höra The Night Mother viska igen.

Trots att spelet sjönk till olidligt låg bilduppdatering var tredje minut och Anvil och Kvatch inte var mer än oinspirerade och detaljlösa byggnader, samt att det tog timmar att döda en fiende på grund av alla spelare och gatorna som var fyllda av kroppar, så älskar jag den nya expansionen. The Dark Brotherhood är tillbaka och ger mig gåshud över hela kroppen. Jag har saknat Sithis och Night Mother och allt jag kan säga är:

"Welcome home, brother"

About the author

Gabriel Eriksson Sahlin

Gabriel Eriksson Sahlin

Skribent

Gabriel är en öppen och sprallig östgöte som älskar spel, cosplay och skådespeleri. Med en dröm för att uppträda på scen studerar han skådespeleri i Göteborg och åker även runt på konvent där han både uppträder och dömer. Kärleken för cosplay kom för cirka 4 år sedan från den passionerade kärleken för spel. Gabriel älskar alla genrer men dras till spelen med en stark och drivande story så som favoriten Eternal Sonata.