I en nyligen utgiven video pratar Overwatch game director Jeff Kaplan om vad vi kan förvänta oss för typ av uppdateringar till spelet. Förutom att Blizzard verkar jobba på nya hjälar och banor finns där även planer på att mot slutet av månaden införa Competitive Play, det vill säga, ett tävlingsläge. Detta ska vara ett alternativ till alla spelare där ute som önskar mer seriösa matcher än vad Quick Play erbjuder.

Competitive Play fanns redan under betan, men enligt Jeff Kaplan var synpunkterna då från spelares håll att det inte var tävlingsinriktat. Dessutom var säsongerna för korta, bara en månad långa.

Blizzard har hörsammat fansen och gjort ändringar. Säsongerna i detta nya Competitive Play kommer att vara ungefär tre månader och rankingsystemet har gjorts om för att bättre visa varje spelares skicklighetsnivå. En så kallad "skill level" ska visa detta, och de spelare som har lägst nivå här tjänar mer för en vunnen match.

Se Jeff Kaplan beskriva mer i videon här nedan. Personligen tycker jag att det ska bli kul med lite mer seriöst tävlande i Overwatch. Kanske ger det även en indikator på hur spelet kommer att utvecklas som esport framöver.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.