Vem hade kunnat ana att ett spel med fordon som spelar fotboll kunde ha blivit en så massiv succé som det har blivit? Detta lär svida en hel del för EA som faktiskt tackade nej under 2011 till att ge ut Rocket League. Enligt en rapport från IGN är EA nu ute efter "nästa Rocket League" i och med EA Originals, vars fokus är indietitlar. Ett spel som avtäcktes för EA Originals under årets E3 var Fe från göteborgsstudion Zoink.

EA själva kommer för övrigt inte att tjäna pengar på EA Originals, vilket heller inte är poängen, executive VP Patrick Söderlund.

"Would I want to be the guy that found Rocket League?" frågar sig Söderlund. "Yes. Would I want that to be an EA property? Of course I would like to. That's [the idea behind EA Originals]. For us to be able to find these people and help understand what they're building and help push it to market. For us to find something else."

Corey Davis från Psyonix Studios kommenterade detta i en tweet genom att skriva följande:

"We actually pitched the game to EA Partners in 2011, so I'm not sure what would be different this time around!"

Tack, PC Gamer.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Fler artiklar av Jonas Pettersson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material