Våra E3-favoriter 2016

Detta gillade vi bäst med årets E3-mässa!

Årets E3-mässa är över. Förra veckan innebar en uppsjö av heta utannonseringar, spännande (och mindre spännande) presskonferenser och en massa nya spel att se fram emot. I denna artikel listar vi redaktionens personliga favoriter från världens största spelmässa!

Petter längtar efter: God of War

Jag blev lite överraskad över den förtjusning jag kände att få återse Kratos igen. Det finns något sorgligt över denne man, som mött så mycket elände och som känner så mycket hat mot sin omvärld. Att nu få se honom i ett vintrigt Norden gör mig otroligt engagerad. Länge har jag efterlyst en studio som kan göra något riktigt maffigt med den nordiska mytologin och om det är någon som kan lyckas med det så lär det vara Santa Monica Studios.

I den trailer vi fick se under mässan är Kratos ute och jagar med sin son och det verkar som att spelet nu har en del rollspelsinslag. Den stora fiendevariationen verkar dock vara kvar och de maffiga bossfajterna likaså. Det ögonblick som gjorde absolut störst intryck på mig var dock den vid slutet, när Kratos sträcker ut handen mot sin son för att trösta honom, men ändrar sig i sista stund. Det visade hur hård och kall Kratos fortfarande är, och gav ett styng av sorg i bröstet på mig.

Robin längtar efter: Sea of Thieves

Det Rare vi lärde känna och älska finns inte mer. Företaget som gjorde klassiker som Donkey Kong Country, Goldeneye 007 och Banjo-Kazooie har sedan Microsoft köpte upp dem för 14 år sedan spottat ur sig skit efter skit - Viva Piñata är det enda undantaget.

Därför är Sea of Thieves extra spännande. Färgglatt, mysigt och precis med den där klassiska Rare-vibben som vi längtat efter. Om detta piratäventyr kan leva upp till en tiondel av den rena och skära kärlek som Rare en gång stod för, så har det möjlighet att bli något riktigt speciellt i dagens spelklimat. Ett piratspel där du måste samarbeta för att överleva, men som aldrig tar sig själv på för stort allvar. Och finns möjligheten att tvinga ut någon på plankan och mata dem till hajarna, är det i mina ögon direkt nominerat till GOTY.

David längtar efter: Playstation VR

Jag har hållit ett öga på Playstation VR sedan det utannonserades för första gången i mars för över två år sedan och man kan lugnt säga att det hänt massor sedan dess. Men det är först nu på E3-mässan som det kändes att det verkligen var på riktigt. Orsaken är naturligtvis att många av de absolut största spelserierna får stöd för VR. Och när det rör sig om godbitar som Star Wars: Battlefront, Resident Evil, Batman Arkham VR och Ace Combat 7, är det plötsligt väldigt svårt att säga något annat än: "Shut up and take my money!"

Malin längtar efter: Horizon Zero Dawn

Att några få dagar kan vara så intensiva var det nog inte många som visste. E3 hade så många fina stunder, och min personliga favoritkonferens under hela eventet måste vara Sonys. Att behöva välja en favorit från den timmen är som att välja en favorit bland sina katter, och jag velar fram och tillbaka. Å ena sidan, Kojimas revanschsugna one-liner "I'm back!" följt av rungande applåder. Å andra sidan, den episka orkesterledda öppningen av hela spektaklet.

Men bland alla lysande inslag var ett en videoklipp som gav mig de mest seriösa av rysningar och ett oemotståndligt sug att öppna min plånbok, och det var Horizon Zero Dawn. En kvinnlig protagonist med mod och självständig styrka, maskiner som strövar fritt på jorden, en bedårande omgivning... Jag tänker sova fram till releasen, sen aldrig mer.

Percy längtar efter: Tekken 7

Min absoluta höjdpunkt var, förutom The Legend of Zelda: Breath of the Wild, utan tvekan avslöjandet att Tekken 7 äntligen är på väg mot våra hem. Trailern som visades på Microsofts presskonferens lovade gott. Inte nog med att det ser brutalt snyggt ut, det har även ett integrerat storyläge med supersnygga övergångar mellan mellansekvenser och fighter. För att inte tala om Akuma, som mycket väl har potentialen att bli den bäst implementerade gästkaraktären i ett fightingspel någonsin. Här har Tekken-teamet gjort sitt yttersta för att han ska vara bekant för Street Fighter-spelare, utan att kännas malplacerad för Tekken-skaran. Tyvärr får vi vänta ända till början av nästa år innan vi får lägga vantarna på spelet, men det som väntar på något gott... Dessutom får vi även en PC-version, bara en sådan sak.

Jerry längtar efter: Spider-Man

Ända sedan jag såg Sam Raimis Spider-Man på bio för fjorton år sedan, har jag drömt om ett spel där jag får iklä mig rollen som världens smidigaste superhjälte. Visst, det har redan gjorts oräkneliga försök, men tyvärr har inget av Spider-Man-spelen till dato lyckats fullt ut. Därför blev jag närmast salig när jag såg trailern för den kommande Playstation 4-rebooten! Tonen verkar perfekt, svingmekaniken ser ljuvlig ut och - det bästa av allt - spelet är inte baserat på någon utav filmerna, som de hittills har varit (med dåligt resultat). Det doftar Arkham Asylum lång väg när det gäller Insomniacs utveckling av det kommande Spider-Man-spelet och eftersom jag drömt om en välgjord adaption sedan jag var liten, är det lätt att förstå varför jag känner mig så rysligt taggad. Denna gång måste det bara bli bra!

Niklas längtar efter: Robinson: The Journey

Just nu är den bästa tiden att vara intresserad av virtual reality. Innan alla olika headsets har kommit ut, när det enda man känner är fascination och förväntan. I oktober släpps Playstation VR. Då förvandlas fascinationen i bästa fall till glädje, i värsta fall till besvikelse. Men just nu, såhär några månader innan, då är det underbart att sukta efter Playstation VR!

Det jag ser mest fram emot är faktiskt inte att själv sätta på mig hjälmen och transportera mina sinnen till en annan plats. Det är inte heller att få prova alla olika titlar som kommer ut. Nej det jag dagdrömmer om är faktiskt att visa mina föräldrar hjälmen. Precis som när Nintendo Wii släpptes, vill jag visa upp mitt stora intresse och säga "kolla vad TV-spel kan vara!". Och inget spel har sålt mig på "föräldra-VR-upplevelsen" mer än Robinson: The Journey. Även om spelet var ganska undanskymt på E3 så visades en speldemo upp som hade lika mängder visuellt ögongodis som fascinerande upptäcksresande. Så förväntansfull!

P-A längtar efter: Lego Dimensions

Jag fuskar lite och tar ett spel som egentligen visades upp någon dag innan hela E3-kalaset drog igång ordentligt: Lego Dimensions. Medan Disney Infinity sjunger på sista versen och Skylanders går på tomgång, kontrar TT Games med retrodoftande expansioner som bland annat innehåller Lego-varianter av 80-talshjältarna ET, Gremlins och A-Team (!). Det märks att Lego vet hur gamla de som köper Lego Dimensions-figurer är - och oj vad jag längtar efter att sladda runt med en legofierad B. A. Baracus på Gothams gator.

Jonas längtar efter: Dishonored 2

E3 2016 bjöd tursamt nog på många saker som lyckades imponera. Under Sonys konferens briljerade Horizon: Zero Dawn med nytt gameplay, Nintendo fullkomligt matade på med material från nya Legend of Zelda och EA gav mig längtan efter en Battlefield-titel, vilket inte har hänt sedan Battlefield 2.

Utöver allt detta så var det ändå Dishonored 2 som satte de djupaste spåren hos mig under Bethesda-konferensen. Mina milda förhoppningar från förra årets utannonsering byttes ut mot spektakulär hype när vi fick ta del av en riktigt cool trailer, tillsammans med nya spelsessioner där spelarens olika krafter visades. Det bästa inslaget var ett av spelets uppdrag som utspelar sig på en förfallen herrgård där spelaren kan röra sig mellan två tidsrum och utföra sina dödande hugg. Ja tack!

Andréas längtar efter: Crash Bandicoot Remaster

Nu kanske det är nostalgitarmen i mig som talar, men för min egen del var höjdpunkten under årets E3-mässa tveklöst utannonseringen av Crash Bandicoot Remaster. Efter att Sony retats och hintat under flera månader, avslöjade företaget till slut att de slutit en deal med IP-ägaren Activision. Nu är det på riktigt.

Under 2017 kommer inte bara första Crash Bandicoot att ges ut igen med ny skrud, utan även de två efterföljande spelen. Nästa år ser jag fram emot att än en gång slå följe med min favorit-punggrävling och återuppleva barndomsminnena i en mer högupplöst skepnad. Och med Vicarious Visions - kända som utvecklarna av Skylanders - bakom rodret kan ju inget gå fel. Eller?

1

Vad tyckte du var bäst under E3 2016?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Redaktionen

Redaktionen

Contributor

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading