Vad är grejen med rupees i The Legend of Zelda: Breath of the Wild?

Du kan hitta dem ute i det vilda.

Under E3-veckan så berättade Nintendo att Zeldas egen valuta, rupees, kommer att fungera lite annorlunda i Breath of the Wild.

1

Till att börja med kommer du inte kunna hitta några ädelstenar genom att hugga ner högt gräs (eller hjärtan, för den sakens skull). Och trots att de som testade spelet öppnade en massa kistor så fanns de inte där heller.

Spelet kommer heller inte visa en "rupee-mätare" på skärmen från start (även om detta kanske bara saknades i demot) men tro det eller ej, valutan är fortfarande där. Detta enligt Nintendo.

Zelda-bossen Eiji Aounuma har nämligen i en intervju med IGN förklarat hur "annorlunda" valutan kommer att fungera.

"It's about collecting things and going to sell them and then using the rupees you get to buy new things," sa han.

Generellt sätt finns det ett mindre behov av rupees i spelet - du kan nämligen hitta vapen och andra prylar i den öppna världen. Potions och hälsogenererande föremål kan jagas, hittas eller helt enkelt craftas. Filosofin ligger i att göra det du behöver, snarare än att hitta det.

Men rupees kommer att finnas kvar.

Här är en video från franska sajten Nintendo Sphere som spelar Breath of the Wild-demot i Paris i förra veckan. I videon hittar spelaren en lila rupee (värd 50, Zelda-fans) som ligger på marken nära kroppen efter en gammal fiendevakt.

Detta är det första beviset på att dem finns där ute, trots att tusentals redan spelat det under E3.

Sen är ju Zelda: Breath of The Wild-demot enormt och det är i princip omöjligt att hitta allt under en spelning.

Hur exakt rupees fungerar - och var vi faktiskt kommer att använda dem - förblir ett mysterium. Då Breath of The Wild inte släpps förrän mars nästa år, tillsammans med NX, håller Nintendo tyst. Men det låter helt klart som att de kommer att användas för någon typ av handel.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading