Tiden går så fort så fort, igår den 30 juni var det exakt ett år sedan Shenmue III lanserades på Kickstarter. Spelet drog in hela 6.33 miljoner dollar och blev således en sanslös framgång.

Dock har det fått sin del av sleven för att fans tycker spelets skapare, Yu Suzuki, varit otydlig med hur pengarna skall användas, speciellt med tanke på att Sony också hjälper till med produktionen. Man kan förstå fansens frustration, men den härstammar nog från att de älskar Shenmue så mycket att de vill att allt skall vara perfekt.

1
Vissa klagar på att grafiken känns föråldrad, jag tycker den andas magi.

Undertecknad spenderade 100-tals timmar med de två första spelen till Dreamcast när det begav sig och rankar spelen, eller skall jag säga upplevelserna, bland det finaste konsolvärlden har erbjudit oss. Yu Suzuki var gud för mig och jag blir rörd bara jag hör titelmelodin.

En del har klagat på att grafiken i spelet ser lite väl simpel ut, men bara det går att ströva omkring i ett ultralångsamt tempo och prata med NPCs dagarna långa, stör det inte mina opartiska ögon.

För att "fira" att Shenmue III existerat officiellt i ett år släpper Yu Suzuki en ny videohälsning med lite uppdateringar kring vad de pysslar med.

Kolla nedan:

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.