Att Nintendo lurkar runt på mobilspelsmarknaden har nog inte gått förbi någon. Med Miitomo ute på marknaden och Pokémon Go på väg samt fler titlar i åtanke, så är det inte jättekonstigt att företaget vill öka sitt engagemang där ute. Men mjukvara verkar inte vara det enda - Nintendo är även, som det ser ut, sugna på att skapa spelkontroller för mobiltelefoner.

1

Det är under ett investerarmöte som företaget avslöjade att man ämnar se över möjligheten att skapa kontroller för mobiler och surfplattor. Så här sa Nintendos Shinya Takahashi:

"Physical controllers for smart device applications are available in the market and it is possible that we may also develop something new by ourselves, I believe Nintendo's way of thinking is to look at whether action games are really not impossible (without a physical controller for smart device applications) to create and how we can make it happen to create such a game."

Vi hoppas att Nintendo gör detta. Då slipper de tänka på bärbar hårdvara och kan lägga all energi på det de kan bäst - spel.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Spel i den här artikeln

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material