Att Nintendo lurkar runt på mobilspelsmarknaden har nog inte gått förbi någon. Med Miitomo ute på marknaden och Pokémon Go på väg samt fler titlar i åtanke, så är det inte jättekonstigt att företaget vill öka sitt engagemang där ute. Men mjukvara verkar inte vara det enda - Nintendo är även, som det ser ut, sugna på att skapa spelkontroller för mobiltelefoner.

1

Det är under ett investerarmöte som företaget avslöjade att man ämnar se över möjligheten att skapa kontroller för mobiler och surfplattor. Så här sa Nintendos Shinya Takahashi:

"Physical controllers for smart device applications are available in the market and it is possible that we may also develop something new by ourselves, I believe Nintendo's way of thinking is to look at whether action games are really not impossible (without a physical controller for smart device applications) to create and how we can make it happen to create such a game."

Vi hoppas att Nintendo gör detta. Då slipper de tänka på bärbar hårdvara och kan lägga all energi på det de kan bäst - spel.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Spel i den här artikeln

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.