Under gårdagen upptäcktes ett sätt för Android-användare i Europa och USA att kunna spela Pokémon GO tidigare än release efter att spelet officiellt lanserats i Australien, Nya Zeeland och Japan (och nu USA).

Nu verkar ett par användare vara rädda för att behålla appen på sina telefoner efter att ett rykte om banning börjat florera. Tydligen ska Nintendo, The Pokémon Company och Niantic - enligt ryktet - ha möjlighet att stänga av spelare.

Men för att vara på det klara; detta är bara ett rykte och det finns än så länge ingen substans. Effekten är dock tydlig - fler och fler användare har börjat plocka bort appen.

1

"If you have downloaded the APK for Pokemon GO delete it now. They are banning your device and not your account, which is much worse!" skrev en Twitter-användare i en tweet som retweetats över 1000 gånger. Användaren skrev senare att man inte skulle köpa det rakt av, men att det inte är värt risken.

"If you are on Android and got the Pokemon GO APK from outside of your region, you are risking a ban," skrev Twitter en annan användare . "Just as a heads up."

Och ja, om du söker på "Pokémon GO bans" på Twitter kommer du att hitta en hel del nojiga människor där ute som raderat den.

Värt att notera så har en Reddit-användare dålig erfarenhet av Pokémon GO-utvecklaren Niantic efter att personen blev bannad från studions förra spel Ingress efter att ha gjort något liknande:

"Not that anyone will read this, but as an ingress vet, I'll throw my two cents in: please don't spoof, or download the APK or register a fake apple ID to get it early for your region," skrev personen. "Niantic used to ban people for drift hacking, and it would be a shame to find many new trainers suddenly being banned. The process to get unbanned is long and arduous, and it's not worth it."

Oavsett om du vill ha tidig access eller inte, så är det viktigt att plocka hem filen från en källa du faktiskt kan lite på:

"The .apk files that are on various web sites around the web for the most part have not been truly vetted. While the Android app store does not do a thorough check of the apps that are submitted, the community does and they are able to tell you if one is good or not," skrev Security-FAQs Lee Munson. "If you install a .apk from someone's website you are taking their word that it will not infect you. That is a very big risk to take."

Och än en gång - det finns inga bevis på att någon faktiskt blivit bannad. Det finns heller ingen trovärdig källa som kan bekräfta ryktet.

Våra brittiska kollegor har bett om en kommentar från Nintendo, The Pokémon Company och Niantic om detta, men de har inte uttalat sig.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons