Sega köper upp Amplitude Studios

Ännu mer strategispel åt folket!

Sega, den forna speljätten inom hetsiga konsol- och arkadspel, har snart satt sig själva på tronen över PC-strategispel. De äger redan studios som Creative Assembly, som ligger bakom Total War-spelen, Sports Interactive, ansvariga för Football Manager, och Relic, folket bakom Dawn of War. Numera äger de också franska Amplitude Studios som skapat Endless Legend och Endless Space.

2

Som ett resultat av övertagandet kommer Sega sköta lanseringen av Endless Space 2, som enligt företaget kommer släppas som early access senare i år.

Amplitudes medgrundare Mathieu Girard kommenterar uppköpet med positiva ordalag (vad annars?): "For the Endless series to be alongside PC franchises with such heritage as Total War and Dawn of War in the SEGA Europe stable puts our games where we feel they deserve to be."

Sega of Europes president Jurgen Post säger i lika glada toner: "To have the opportunity to add a studio with the growing reputation of Amplitude's, to the SEGA family, is an exciting one and reinforces SEGA Europe's position as a market leader in publishing high quality PC games."

Tack PC Invasion!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading