Den första nya hjälten att adderas till den redan existerande skaran i Overwatch är Ana Amari, som är beväpnad med krypskyttegevär. Till skillnad från de allra flesta "snipers" är Ana dock en supporthjälte. Vanligtvis brukar krypskyttar höra till skaran som ska dela ut massiva mängder skada, men här handlar det alltså om att vara lite mer behjälplig åt laget på annat vis.

Ana skjuter pilar ur sitt Biotic Rifle, som antingen kan skada fiender eller hela medspelare. Hennes Biotic Grenade fungerar till mångt och mycket på samma sätt, det vill säga att de gör skada eller helar beroende på vem som träffas. En ytterligare effekt av granaten är att den ökar helande effekter på medspelare samtidigt som den gör det omöjligt för motspelare att helas överhuvudtaget. Granaten kan potentiellt vända på resultatet av en fajt med andra ord.

Vidare har Ana också en så kallad Sleep Dart, vilket är en pil som söver motspelare under kort tid. Hennes ultimata förmåga är Nano Boost vilket ger en medspelare ökad rörelsesnabbhet, ökad skada och ökad tålighet mot inkommande attacker.

Ana Amari är för övrigt Pharahs mamma och har dessutom anknytningar till andra hjältar i Overwatch. Se videoklippen nedan för mer information om just detta.

Nå, vad tycker ni? På tiden med en ny hjälte kanske? Och visst känns det väl som att en ny support var välbehövligt? Personligen är jag löjligt taggad.

Släppdatum för Ana är ännu inte utannonserat men när hon väl släpps kommer det att vara helt kostnadsfritt.

Tack, Polygon!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.