Competitive Mode, eller tävlingsläget på svenska, i Overwatch har inte funnits särskilt länge men Blizzard verkar redan nu tycka att det krävs bättre balans i det.

Nu ska det nämligen bli ändring på hur många Torbjörns, Bastions eller vad det nu kan vara man kan ha på en och samma gång. Endast en av samma hjälte, oavsett vilken, ska kunna spelas samtidigt i varje lag, efter ändringen. Gamespot har talat med designern Scott Mercer som sa såhär om det hela:

"The big thing for Competitive Play is we're going to turn on one-hero limit, so players will not be able to stack more than one of the same hero within a Competitive match. It's not going to affect Quick Play at all, but it is something we're going to turn on for Competitive."

Tydligen så testas den nya implementeringen för fullt just nu och kommer snart att läggas till i spelet. Det är alltså bara Competitive Mode som påverkas, Quick Play förblir på samma sätt som det ser ut just nu.

I övrigt finns vissa andra balansfixar att se fram emot till nästa patch. Zenyatta lär mer sköld och kommer att kunna röra sig snabbar när han drar sin ultimata förmåga. D.Va ska också få en boost till Defense Field som i stället för att den aktiveras och sedan pågår i tre sekunder nu kommer att kunna stängas av och på när man själv vill. En mätare bestämmer hur länge skölden kan vara uppe innan den måste laddas igen.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.