Världsfenomenet Pokémon Go sprider sig på gott och ont. Det dåliga med spelet är alla dem som indirekt drabbas av spelarnas jakt, exempelvis i Sydney.

Här samlas tusentals spelare varje dag och ockuperar allmänna parker på nätterna. Detta har lett till att de som bor nära inte kan sova och nu har många gått till motattack och kastat både vattenballonger och ägg.

Dessutom dök polisen upp och avhyste spelarna, delade ut parkeringsböter och nu lovar många fans vedergällning. Detta i form av extra mycket oväsen (läs: megafoner). Samtidigt tar andra i Australiens Pokémon Go-community avstånd från det hela.

Är detta början på nästa stora krig? Vi får se.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons