Tyskar släpper spel till Nintendo Playstation

Ja du läser rätt!

Visst känner ni till Nintendo Playstation? Konsolen som Sony experimenterade med i början av 90-talet för att göra Super Nintendo CD-kompatibel. Innan den blev verklighet dock, så högg Nintendo Sony i ryggen med den slöaste av träknivar och slöt ett avtal med Philips istället. The Big N var helt enkelt rädda att Sony skulle tjäna för mycket pengar på deras samarbete.

Det beslutet känns, så här i efterhand, ganska dumdristigt för vänskapen med Philips resulterade enbart i några fruktansvärda Zelda- och Mario-spel till Philips egna maskin CD-I. Sony däremot tog med sig sin Playstation, stöpte om den i gråplast och erövrade världen.

1

Nu har iallafall ett nyproducerat spel släppts till denna mytomspunna Nintendo Playstation! Den tyska duon Chrono Moogle och Dieter Lazer har knåpat ihop ett spel som de kallar Super Boss Gaiden, där man intar rollen som Sonys fiktive högste boss, som istället för att ta till rättsliga åtgärder när det uppdagas att folk emulerar deras spel, själv spänner musklerna, hytter med nävarna och beger sig ut på bärsärkagång i rättvisans namn. Kolla själva nedan:

Här kan du ladda ned spelet som SFC-ROM, och är du tekniskt lagd går det att spela Super Boss Gaiden på en vanlig SNES med hjälp av flashkort. Filen går såklart också att bränna på en CD så att den funkar på Nintendo Playstation, så som det var tänkt, men då de är minst sagt svåra att få tag på så lär det dröja innan ens skaparna själva får prova det.

Tack Nintendolife!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading