Nintendos aktie skjuter i taket efter Pokémon Go-succén

Högsta på fem år.

Att kalla Pokémon Go för en succé är minst sagt en underdrift. Miljoner och åter miljoner människor världen över har fått Pokémon-feber och trots att spelet inte ens är officiellt släppt i Sverige ännu fylls vårt lands gator av folk som försöker fånga de små monsterna.

För mer om Pokémon Go:

Detta har inneburit att Nintendos aktie gått i taket. När aktiemarknaden i Japan stängde igår låg deras aktie på 27 780 yen. Detta är högsta den varit på fem år, och Nintendos värde har ökat med hela 14 miljarder dollar (!) under den senaste veckan. Herrejäklar!

Detta trots att Nintendo själva varken utvecklat eller gett ut Pokémon Go. Deras interna mobilsatsning började istället med Miitomo och kommer senare i höst följas upp med ett mobilt Fire Emblem och Animal Crossing. Det går bra nu, kan man väl säga, för Nintendo.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare.

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading