Recore kommer ha ett lägre lanseringspris - här är anledningen varför

Fint när det är billigt.

Det vanligaste riktpriset för AAA-spel brukar vara 60 dollar - det vill säga ungefär 600 kronor. Ett spel som sticker ut från mängden är kommande Xbox One- och PC-titeln Recore som vid sin lansering i höst kommer kosta 40 dollar. Alltså 400 kronor.

Anledningen till det lägre priset förklaras av Aaron Greenberg, höjdare på Microsoft:

"We wanted there to be no barriers. We wanted to be able to give you a great triple-A title that gives you $60 of value but if you aren't sure, not let that be the barrier of a trade-off. That's why we priced it at $40. We hope that will increase its chances of having success as a new IP."

Då det rör sig om ett helt nytt IP utan fanskara är draget extra viktigt, menar Greenberg.

"With new IP like that, launch timing matters a lot. So that's why you're seeing us launch it as our first title of the season, getting it out early. The second thing is it doesn't have an existing base of fans. So we have to build that fan base, earn their trust [and] earn their dollar."

Släppdatum är satt till 16 september till PC och Xbox One

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

The Legend of Zelda Wii U försenas

Glöm en release under 2015.

NHL 17-betan: Plocka en kod

Vi ger bort 50 nycklar till Playstation 4, 50 till Xbox One.

Watch Dogs 2-trailern har läckt

Kolla in teasern innan Ubisoft plockar bort.

Därför visade Nintendo inte Zelda på E3

Kanske den konstigaste anledningen någonsin.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading