Ja, det var bara en tidsfråga innan Pokémon Go skulle gå från simpelt nöje till en ren samhällsfara. Nu har Trafikverket gått ut med en varning om spelet på sin hemsida. Så här skriver de:

"De senaste dagarna har det rapporterats om personer som uppträder på ett olämpligt eller direkt farligt sätt i trafiken, på grund av att de spelar mobilspelet Pokémon Go. Detta har skett på både väg och järnväg."

Vidare informerar Trafikverket om vad som är olagligt och inte olagligt, något som Pokémon Go-spelare tydligen inte har koll på.

För mer om Pokémon Go:

"När du är i närheten av järnvägen måste du vara medveten om riskerna. Det är livsfarligt att gå i spåret eller gena över spåret. Det är dessutom förbjudet enligt lag. Tågen är i dag både tystare och snabbare än vad många tror. Ett X 2000-tåg kör 56 meter på 1 sekund. Det har inte en chans att stanna för dig, så chansa aldrig."

Läs och lär. I din strävan efter att fånga alla och bli allra bäst har du ett visst ansvar för din omgivning.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons